Skip to content

Waarom is een commerciele ambassadeur goud waard voor ieder bedrijf?

Door Richard S.T. de Vries

Uit eigen ervaring weet ik, bedrijfstrainer Richard S.T. de Vries, dat een commerciële ambassadeur goud waard is voor ieder bedrijf. Dat lijkt een open deur. Maar “als die open staat loop je toch gewoon door”, aldus R. Benninga de energieke motivator van ondernemend Nederland.
In dit blog 4 praktijkvoorbeelden die  de meerwaarde van commerciële ambassadeurs onderstrepen. En hoe je op een persoonlijke manier commerciële ambassadeurs voor je bedrijf werft.
4 succesvolle voorbeelden
2 ‘oude’ klanten namen spontaan contact op voor een nieuwe bedrijfstraining door enthousiaste verhalen van deelnemers. Deze deelnemers waren resoluut in hun aanbeveling. Ga in ieder geval praten met bedrijfstrainer Richard S.T. de Vries.
Als je dat hoort, kan je week niet meer stuk. Zo’n schouderklopje motiveert enorm.
Een nieuwe klant belde op vanwege een tip van een zakelijke relatie. Men wilde graag weten hoe ik de afdeling Verkoop verder kan helpen. Inmiddels is na een prettig gesprek de acquisitietraining in volle vaart van start gegaan.
Een deelnemer aan een workshop Acquisitie wilde graag mijn mening weten voor een individueel trainingstraject. Daarbij kreeg ik essentiële informatie om een goed beeld te vormen van wat mogelijk en haalbaar was in de gegeven situatie.
Het mooie van bovenstaande 4 situaties is dat je op basis van vertrouwen en goede informatie een realistische beeld krijgt van de huidige- en de gewenste situatie.
2 belangrijke factoren bij ieder acquisitietraject.
Voorsprong ten opzichte van anderen

Een commerciële ambassadeur geeft je bij het acquisitietraject een enorme voorsprong op andere aanbieders. Het tijdrovende zakelijk ritueel van wie je bent, waar je voor staat, welke trainingen je hebt gegeven doorloop je stukken sneller.
Het uitgangspunt is klip en klaar. De potentiële klant wil iets. Iets anders! Bovendien de klant heeft al informatie over je manier van werken en behaalde resultaten bij anderen. Hij heeft al een mening kunnen vormen of hij met je in gesprek wil.
Psychologische voordelen

Het acquisitietraject kent veel drempels. Zo je wilt uitdagingen. Ik ervaar dat een commerciële ambassadeur je de volgende psychologische voordelen opleveren.
A. Je gaat sneller naar de kern van het ervaren probleem bij de potentiële klant.
De klant heeft al een zeker vertrouwen in je op basis van de verstrekte informatie van de commerciële ambassadeur.
B. Je gaat sneller met de klant na welke bijdrage gewenst is voor het verbeteren van de huidige bedrijfssituatie.
De klant gaat sneller met essentiële informatie komen waardoor je een realistisch beeld krijgt wat wel of niet mogelijk is.

Zo werf je commerciële ambassadeurs
Nu even een teleurstellende mededeling. Een commerciële ambassadeurs is niet 1,2,3 te bestellen.
Het draait om hard werken, goed luisteren wat de klant wil en de deelnemers goed op weg helpen.
Dat zijn de elementen waardoor deelnemers zo enthousiast raken dat ze:
– Spontaan een goed woordje voor je over hebben.
– Een goed woordje doen bij de directeur als het gaat om je te benaderen voor een nieuwe dienst.
– Een goed woordje doen bij een zakelijke relatie als die op zoek zijn naar een aanbieder van zakelijke diensten.
Het draait om tweerichtingsverkeer
Bedank je ambassadeur op gepaste wijze als deze je een dienst bewezen heeft. Ga tenslotte te allen tijde na hoe je je ambassadeurs verder kan helpen.
Koester je commerciële ambassadeurs en geef ze de welverdiende aandacht die ze verdienen. Dat levert ‘goud’ op voor beide partijen!
Wil je meer weten hoe je je bedrijf positief onder de aandacht kan brengen?
[optin_box style=”3″ alignment=”center” email_default=”Emailadres” email_order=”Emailadres” integration_type=”email” double_optin=”Y” email_address=”info@devries-adviesentraining.com” redirect_url=”https://devries-adviesentraining.com/wat-is-je-vraag/” name_default=”Naam” name_order=”Naam” name_required=”Y” extra_field_1=”Telefoon” extra_field_1_required=”N” opm_packages=””][optin_box_field name=”headline”]Ja, neem contact met mij op[/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PHA+SWsgd2lsIGdyYWFnIHdldGVuIGhvZSBpayBtaWpuIGJlZHJpamYgb25kZXIgZGUgYWFuZGFjaHQgdmFuIGtsYW50ZW4ga3Jpamc8L3A+Cg==[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Privacy hebben wij hoog in het vaandel staan. Spammen is bij ons uit den boze[/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”0″ button_below=”Y”]Aanmelden[/optin_box_button] [/optin_box]

 

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer