Skip to content

Ontdek hier de kracht van LinkedIn

Door Richard ST de Vries

Mark was een kennisondernemer die met passie en toewijding zijn eigen adviesbedrijf had opgebouwd. Hij was een expert in zijn vakgebied en hielp bedrijven met strategische advies en innovatieve oplossingen. Echter, ondanks zijn kennis en ervaring, voelde Mark zich altijd terughoudend om zichzelf online te profileren. LinkedIn, met zijn zakelijke netwerk en professionele omgeving, leek hem een doolhof van zelfpromotie en oppervlakkige connecties.

Na een lange dag van klantbesprekingen, zat Mark in zijn thuiskantoor, starend naar het LinkedIn logo op zijn scherm.

Zijn beste vriend en mentor, Tom, had hem al talloze keren aangespoord om zijn profiel te optimaliseren en actiever te zijn op het platform.

“Mark, je moet LinkedIn zien als een kans, niet als een last,” had Tom vaak gezegd. “Het is een plek waar je je expertise kunt tonen en waardevolle connecties kunt maken.”

Mark wist dat Tom gelijk had, maar de gedachte aan het actief beheren van een online profiel voelde als een enorme drempel.

Toch besloot hij, op een rustige zaterdagochtend, de stap te wagen. Hij begon met het bijwerken van zijn profiel, vulde zijn werkervaring aan met concrete resultaten en vroeg tevreden klanten om aanbevelingen te schrijven.

Stap voor stap kreeg zijn profiel vorm en werd het steeds professioneler.

De volgende stap was zijn netwerk vergroten. Mark begon connectieverzoeken te sturen naar oude collega’s, klanten en vakgenoten die hij tijdens seminars en conferenties had ontmoet.

Tot zijn verrassing accepteerden velen zijn verzoeken en stuurden zelfs persoonlijke berichten om bij te praten.

Het moeilijkste deel kwam echter nog: dagelijks berichten plaatsen.

Mark voelde zich nerveus en onzeker over wat hij zou moeten delen. Na lang aarzelen besloot hij om te schrijven over onderwerpen waar hij gepassioneerd over was. Hij deelde inzichten over de laatste trends in zijn vakgebied, succesverhalen van zijn projecten en praktische tips voor andere ondernemers.

In het begin waren de reacties schaars. Een paar likes hier en daar, af en toe een commentaar. Mark begon te twijfelen of het wel de moeite waard was.

Maar toen, na enkele weken van consistent posten, merkte hij een verandering. Meer mensen begonnen zijn berichten te liken, te delen en erop te reageren. Collega’s en vakgenoten waardeerden zijn inzichten en begonnen gesprekken met hem aan te knopen.

Een van zijn berichten, een diepgaande analyse van een recente marktontwikkeling, trok de aandacht van een grote onderneming. Ze namen contact met hem op voor een gesprek. Dit leidde tot een afspraak bij hun kantoor, waar Mark een gedetailleerde presentatie gaf en uiteindelijk een grote opdracht binnenhaalde.

Met elk nieuw bericht en elke nieuwe connectie groeide Mark’s vertrouwen. Hij begon telefoontjes te ontvangen van potentiële klanten en werd uitgenodigd voor netwerkbijeenkomsten en seminars.

Zijn online aanwezigheid vertaalde zich in waardevolle zakelijke kansen.

Natuurlijk waren er ook momenten van frustratie en teleurstelling. Berichten die weinig aandacht kregen, connecties die niets opleverden. Maar door doorzettingsvermogen en consistentie, boekte Mark steeds meer succes.

Na een jaar van ups en downs besefte Mark hoeveel zijn leven en bedrijf waren veranderd.

LinkedIn was niet langer een intimiderend platform, maar een krachtig hulpmiddel geworden. Hij had waardevolle connecties gemaakt, zijn expertise getoond en aanzienlijke opdrachten gewonnen.

Mark leunde achterover in zijn stoel, keek naar zijn groeiende netwerk en glimlachte. Hij wist dat de reis nog lang niet voorbij was, maar hij was klaar voor de uitdagingen en kansen die de toekomst zou brengen.

Dankzij zijn moed om die eerste stap te zetten, had hij een wereld van mogelijkheden geopend.

PS
Wil je net als Mark ontdekken of LinkedIn je echt verder gaat helpen?
Boek hier een vrijblijvend adviesgesprek met Richard ST de Vries.
LinkedIn specialist sinds 2019.
Vanaf 1 januari 2023 plaats Richard elke dag een LinkedIn bericht

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer