Skip to content

Waarom bloggen krachtige vitamine R oplevert?

Door Richard S.T. de Vries

Elke week een blog
Elke week publiceer ik een blog. Het is goed voor vitamine R van mijn bedrijf. R dat staat voor zakelijke relaties. Meest recent voorbeeld is het gaan geven van een presentatie over bloggen aan 25 beginnende bloggers van een groot bedrijf.
Opbouwen van divers zakelijk netwerk
Naast het schrijven van blogs voor mijn bedrijfswebsite devries-adviesentraining.com ben ik gastblogger bij 3 andere websites en 2 tijdschriften. Hierdoor kom je in contact met uiteenlopende personen zoals redacteuren, journalisten en uitgevers. Dat ervaar ik als een nuttige en plezierige manier van werken. Je wisselt ervaringen uit. Je leert van opbouwende kritische opmerkingen. Je ontwikkelt een eigen stijl.
Opbouwen van praktische kennis
Het schrijven van blogs is een uitstekende manier je verhaal kernachtig te vertellen. De kennis die ik overdraag bij mijn bedrijfstrainingen wil ik zo praktisch mogelijk houden. Praktisch in de zin van dat deelnemers de opgedane kennis daadwerkelijk gaan toepassen. Dat betekent selecteren. Niet alles willen vertellen omdat je daarmee deelnemers aan een overkill van informatie blootstelt. In het verlengde daarvan is leidraad bij mijn blogs ‘schrijven is schrappen’.

Opbouwen van zakelijke diensten
Door middel van de blogs ontstaan nieuwe zakelijke diensten.
1. Zo is daar sinds kort het onder de aandacht brengen van mijn blogs door Periscoop uitzendingen.
2. Een andere ontwikkeling is dat blogs over acquisitie voor een opleiding van jr. accountants de rode draad vormen.
3. Met de ronkende titel ‘Van blogs naar bühne. Richard als spreker’ ben ik te boeken voor presentaties, workshop en bedrijfstrainingen. Motto: ik schrijf zoals ik praat. Ik praat zoals ik schrijf.
Tenslotte
Betekent dat dat iedere ondernemer moet gaan bloggen? Zeker niet! Dat is een persoonlijke afweging. Tegelijkertijd zeg ik geef het een kans. Experimenteer een aantal maanden. Neem een aantal praktische adviezen over bloggen ter harte. Deze adviezen zijn in ruime mate boven water te krijgen via Google.
Maak vlieguren en ga na of het bloggen je persoonlijk en zakelijk voldoende oplevert.
Veel plezier met bloggen.
Wil je meer weten? Wie vraagt. Bereikt meer
Bel voor direct contact naar 050 314 34 70
– Of mail je vraag naar info@devries-adviesentraining.com 

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer