Skip to content

7 gouden adviezen voor effectieve verkoopgesprekken

Door Richard S.T. de Vries

– 14 reacties met “interessant” van lezers van Linkedin groepen.
– “Prima initiatief om deze basis competenties voor salesprofessionals weer in de spotlights te zetten!”
7 gouden adviezen als ezelsbruggetje om betere resultaten te halen uit je verkoopgesprek.

1. Een klant heeft nooit ongelijk. Hij ziet het anders
Variant op S. Covey. Begrijp eerst zo volledig mogelijk de klant om zelf begrepen te worden wat de meerwaarde is van je zakelijke diensten.
2. Gebruik KISS (keep it simple stupid) vaak
Voorkom vakjargon. Zeg waar het op staat. Mooi voorbeeld van Jos Burgers die pleit voor duidelijke taal. Waarom een vervoersbewijs vragen als het bij een treinreiziger in feite om een treinkaartje gaat.
3. Hanteer CIA 
Eerst contact, dan interactie om vervolgens tot een mogelijke commerciële actie te komen.
4. Draait erom wat de klant anders en beter wil
Verplaatsen in de positie en de wensen van de klant is essentieel. Je krijgt een goed beeld wat de klant wil, hoe intern zaken spelen en wat mogelijk is binnen een bedrijf.
5. Pas LSDD toe
Door actief te luisteren, door samen te vatten en door te vragen op onduidelijkheden krijg je een helder beeld wat de klant anders en beter wil. De kunst is daarna door te pakken en goede vervolgafspraken te maken.
6. Je hebt 2 oren en 1 mond
Gebruik die twee wat vaker dan de ene. De klant gaat je waarderen en het niveau van de acquisitiegesprekken neemt met sprongen toe.
 7. Gebruik het begrip voorstel in plaats van offerte
Offerte geeft associaties met euro’s. Euro’s die de klant liever niet kwijt wil. Het begrip voorstel daarentegen geeft zowel de verkoper als de klant psychologische onderhandelingsruimte.
Wil je meer resultaat uit verkoopgesprekken?
[optin_box style=”3″ alignment=”center” email_default=”Emailadres” email_order=”Emailadres” integration_type=”email” double_optin=”Y” email_address=”info@devries-adviesentraining.com” redirect_url=”https://devries-adviesentraining.com” name_default=”Naam” name_order=”Naam” name_required=”Y” extra_field_1=”Telefoon” extra_field_1_required=”N” opm_packages=””][optin_box_field name=”headline”]Wil je meer resultaat halen uit je verkoopgesprekken?[/optin_box_field][optin_box_field name=”paragraph”]PHA+VnJhYWcgZWVuIHRlbGVmb25pc2NoIGFkdmllc2dlc3ByZWsgYWFuISBOYSBkaXQgZ2VzcHJlayB3ZWV0IGplIHdhdCBvcCBrb3J0ZSB0ZXJtaWpuIGhldCBtZWVzdGUgcmVzdWx0YWF0IGdlZWZ0LjwvcD4K[/optin_box_field][optin_box_field name=”privacy”]Privacy hebben wij hoog in het vaandel staan. Spammen is bij ons uit den boze[/optin_box_field][optin_box_field name=”top_color”]undefined[/optin_box_field][optin_box_button type=”0″ button_below=”Y”]AANMELDEN[/optin_box_button] [/optin_box]
Hartelijke groet,

Richard de Vries 

 

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer