Skip to content

Ontdek hoe deelnemer telefoonangst onder ogen zag. Uitstelgedrag heeft aangepakt met grote positieve gevolgen

Door Richard S.T. de Vries

In dit blog een voorbeeld van een ondernemer die de angst te gaan bellen naar potentiële klanten onder ogen is gaan zien. En de moed bij elkaar heeft geraapt een individuele training te gaan volgen. Met enorme positieve gevolgen.
Voor de ondernemer kan je ook lezen ZZP’er, coach, zakelijk dienstverlener en trainer. Veel mensen bevriezen bij de gedachte te moeten bellen naar klanten. Het gevolg is uitstelgedrag. Met negatieve consequenties als een verlies aan zelfvertrouwen, te weinig in actie komen en amper het hoofd boven water houden.
Ontdek hoe het aanpakken van telefoonangst en uitstelgedrag een enorm positief effect voor je heeft.

Het eerste contact via telefoongesprek
Via, via kwam de deelnemer op mijn LinkedIn profiel terecht. Dat was voor mij aanleiding telefonisch contact te zoeken. In het gesprek kwam naar voren dat op korte termijn actie vereist was. En door angst te moeten bellen er nog geen actie is uitgevoerd.
We hebben snel geschakeld en op korte termijn 3 zaken aangepakt.
– De tekst van de mailing
– De opzet van het bel script
– Het oefenen van telefonische verkoopgesprekken.
Dat was de eerste stap.
Trainen op afstand
Vervolgens is gekozen voor het trainen op afstand. Dit betekende dat, voordat de deelnemer gaat bellen naar potentiële klanten, op afstand is geoefend.
Dat was de tweede stap.
Niet durven. Toch doen
Van koud water vrees was nog sprake. Naar een bescheiden aantal potentiële klanten was een mailing gestuurd. Dat had te maken met het feit dat toch nog opgekeken werd te ‘moeten’ bellen naar nieuwe klanten.
Na een intensieve trainingssessie heeft de deelnemer de stoute schoenen aangetrokken en klanten gebeld.
Reactie deelnemer. “Fijn dat we veel hebben kunnen oefenen, waarbij Richard afwisselend de afwijzende, de geïnteresseerde, de kritische of de achterdochtige klant speelde
Actie geeft reactie
En zie daar. Ik kreeg een mail met de fantastische mededeling dat een bedrijf met potentie naarstig op zoek is naar de kennis en de ervaring van de deelnemer.
De mailing met opvallende tekst en foto stond op het bureau van de potentiële klant. Zij stonden al op het punt contact te zoeken met de deelnemer.
Het resultaat?
Tussen het bellen en de afspraak met de potentiële klant zit 1 dag. De deelnemer heeft nu een langdurige opdracht binnen gevist.
Waardering deelnemer
Door het verlies van een grote klus móest ik snel actie ondernemen om weer nieuwe opdrachten te krijgen… en om ondernemers te laten weten wie ik ben en wat ik doe bleef er maar één ding over:  bellen.
Simpel toch. Bellen. Nou nee…. als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel ondernemers lastig vallen, ik help ze veel liever …
Uiteindelijk heeft het in ieder geval geresulteerd in een hele mooie grote opdracht”
Moraal van het verhaal
Een beller is sneller. Het vergt stevige begeleiding om in actie te komen. Telefoonangst onder ogen te zien en uitstelgedrag aan te pakken.
Met genoegen zie ik terug op een intensieve begeleiding met een goed resultaat.

Is bij jou ook actie vereist?
Trek ook de stoute schoenen aan! Kom in beweging.
Ga aansprekende resultaten bereiken.
Neem contact met mij op.
Ik nodig je uit voor een vrijblijvend, strategisch telefoongesprek.

[vc_button title="Boek een afspraak voor strategiegesprek met Richard de Vries. Kom in actie. Bereik resultaten" target="_self" color="orange" size="size_large" href="mailto:info@devries-adviesentraining.com"]
Spreek ik je binnenkort?
Richard de Vries

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer