Skip to content

Inspirerende gesprekken over ondernemen aan de keukentafel

Door Richard S.T. de Vries

. 5 reacties met “interessant” van lezers van Linkedin groepen.

De afgelopen periode heb ik met ondernemers veel nuttige gesprekken aan de keukentafel gevoerd. Door deze huiselijke setting ontstaat een informele sfeer waarbij al snel persoonlijke en zakelijke kwesties de revue passeren.

Wat de waarde van deze bijzondere combinatie voor deelnemers is, lees je in deze blog.

Ondernemen een zaak van doen

Rode draad van de keukentafelgesprekken is dat ondernemen een zaak is van doen. Een kwestie is van in beweging komen. Een zaak is van in vertrouwen en met respect persoonlijke ‘drempels’ bespreken die beoogde resultaten tot nu toe tegenhouden. Door inzicht in wat een ondernemer belemmert, komt de weg vrij echt in actie te komen.

Ondernemen een zaak ‘van een stok achter de deur’ hebben

Door het inplannen van een aantal keukentafelgesprekken “heb ik een stok achter de deur nu daadwerkelijk actie te ondernemen” zo constateerde een deelnemer. Dat is een goede eerste stap in het realiseren van beoogde resultaten. Het is al met al niet zo gemakkelijk ingesleten gewoontes bij onderdelen van ondernemen te veranderen.

Ondernemen een zaak van – soms – pas op de plaats maken

Het voordeel van keukentafelgesprekken voor de deelnemer is dat hij niet gestoord wordt door telefoon, door email of door collega’s. Vaak dicteert bij ondernemers de waan van de dag. Ontneemt het blussen van brandjes het zicht op belangrijke kwesties.  Bij de keukentafelgesprekken is de rust en de ruimte in ontspannen sfeer uiteenlopende aandachtspunten te bespreken.

Ondernemen een zaak van blijven trainen

Praten om te praten levert alleen maar lucht op. Door op persoonlijk niveau te gaan trainen voeg je waarde toe aan de keukentafelgesprekken. Door bijvoorbeeld (telefonische) acquisitiegesprekken op te nemen krijgt de deelnemer inzicht in de sterkte van zijn commerciële argumenten. De slagroom op het toetje is te bellen naar interessante klanten. Deze gesprekken op te nemen en te bespreken. Door het geven van persoonlijke aandachtspunten groeit het zelfvertrouwen en daarmee belangrijke acquisitievaardigheden.

Ondernemen een zaak door lichte inspanning ontspanning ervaren

Een variant op de keukentafelgesprekken zijn wandelgesprekken. Deelnemers komen letterlijk en figuurlijk weer in beweging. De combinatie van wandelen en reflecteren in een natuurrijke omgeving levert inzicht over de actuele situatie binnen het bedrijf op. Vaak hoor ik van deelnemers dat zij zich na een wandelgesprek energieker en meer ontspannen voelen. Op zich is dat een goed fundament bedrijfsactiviteiten op een andere manier binnen de onderneming aan te pakken.

Wil je meer weten over de toepassing van de keukentafelgesprekken en/of wandelgesprekken?
Meer leren wat deze methode voor je kan opleveren?

1. Voor direct contact. Bel naar 050 314 34 70

2. Binnenkort aan de koffie bij keukentafel voor inspirerend gesprek? Neem dan nu contact op

 

 

 

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer