Skip to content

5 adviezen waardoor je gaat opvallen en in gesprek komt met klanten

Door Richard S.T. de Vries

Reactie lezer “Herkenbaar verhaal, Richard. Bedankt voor je heldere en werkbare tips!
Je weet dat het om opdrachten binnen te halen contact zoeken met potentiële klanten van levensbelang is. Het staat met stip op 1 maar je geeft voorrang aan andere zaken. Schijnbaar belangrijk op dat moment. Denk aan het het beantwoorden van de eindeloze stroom mails of  het blijven hangen op social media. Het geeft je tijdelijk voldoening. Het wekt de indruk dat je goed werk verricht.
En je hoeft niet de confrontatie aan te gaan met klanten. Geen moeilijke vragen. Geen gedoe. Je bent schijnbaar goed op weg. Maar is dat wel zo? In feite is het 1 richtingverkeer en droogt de stroom aan opdrachten langzamerhand op.
Dat geeft een knagend gevoel dat het echt anders moet. Dat je in actie moet komen en tegelijkertijd is het veilig te doen dat je het heel druk hebt. Waarmee? Vooral met onpersoonlijke zaken op verre afstand van de klanten. Emails versturen. Beantwoorden. En dolen op de sociale media kanalen.
Wat veel ondernemende mensen parten speelt is angst. Angst voor het beruchte woord nee. Nee als teken van persoonlijke afwijzing en negeren van je zakelijke diensten. Dan is het verleidelijk te verschuilen achter een online muur. Met als gevolg dat rechtstreekse communicatie met klanten achterwege blijft.
Dat kan anders … .
Boek een afspraak met Richard de VriesZichtbaarheid
Het is goed om te beseffen dat dergelijk gedrag je in veel opzichten benadeelt. In de huidige tijd is het belangrijk dat je en online als ‘in het echte leven’ zichtbaar bent.
Dat klanten je weten te vinden. Daar hoort een persoonlijke presentatie bij op social media kanalen. Door blogs. Door persoonlijk contact.
Bijvoorbeeld het bezoeken van workshops, trainingen en netwerkbijeenkomsten.
De volgende vijf adviezen makkelijk je zichtbaar
1. Bezoek netwerkbijeenkomsten
Bezoek regelmatig netwerkbijeenkomsten zoals de Open Coffee. Je weet dat je daar anderen gaat ontmoeten. Tijdens deze gelegenheden krijg je de kans om te leren je kort en krachtig voor te stellen. Je kan volop experimenteren met je elevator pitch en waarnemen hoe andere ondernemers zich profileren.
2. Bestudeer YouTube handleidingen
Bekijk regelmatig handleidingen op YouTube. Ze bieden je praktische vuistregels over de eerste indruk, een professionele presentatie en een oprechte elevator pitch.
3. Ontmoet mede-ondernemers
Het maken van informele afspraken met andere ondernemers helpt je te doorgronden waar anderen tegenaan lopen. Het is een vorm van supervisie waar je elkaar op weg helpt door het uitwisselen van ervaringen
4. Volg webinars
Het volgen van webinars over bedrijfsthema’s waar je sterker in wilt worden zijn een uitstekend hulpmiddel.
5. Boek een individuele training
Geef je op voor een individuele training waarbij je gericht aan de slag gaat met persoonlijke aandachtspunten. Het grote voordeel is dat je je vlieguren verkort en snel resultaten gaat boeken.
Nu tijd voor actie?
Ik help ondernemende mensen door activiteiten te gaan ondernemen voor goede resultaten zoals bijvoorbeeld een individuele training.
Meer weten over de specifieke mogelijkheden?
Boek HIER een afspraak.
Met ondernemende groet,
Richard de Vries

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer