Skip to content

Zelfverzekerd bellen met klanten. Overwin de 7 grootste struikelblokken!

Door Richard ST de Vries

Als kennisondernemers, adviseurs, trainers en coaches heb je waardevolle expertise en diensten te bieden aan ideale en potentiële klanten. Maar toch blijft de telefoon vaak onaangeroerd. Telefoonangst kan je in zijn greep houden, waardoor je belangrijke kansen mist en waardevolle euro’s laat liggen. Het uitstellen van belangrijke gesprekken kan zelfs leiden tot slapeloze nachten en zorgen over de groei van je onderneming.

Struikelblokken die telefonische groei belemmeren

In je rol als kennisondernemer kan je te maken krijgen met verschillende struikelblokken die je ervan weerhouden om de telefoon op te pakken en potentiële klanten te bellen. Hier zijn de 7 meest voorkomende struikelblokken en praktische oplossingen om ze te overwinnen:

Struikelblok 1: Probleem niet op de hoogte

Je bent je niet bewust van het feit dat uitstelgedrag in bellen een probleem kan zijn voor het laten groeien van je onderneming.

Oplossing:
Neem even de tijd om na te denken over hoe belangrijk telefonische gesprekken zijn voor het aantrekken van nieuwe klanten en het vergroten van je succes. Realiseer je dat uitstellen een negatieve impact kan hebben op je kansen en groei.

Struikelblok 2: Telefoonangst

Je bent je bewust van het probleem van telefoonangst, maar je weet niet hoe je het moet overwinnen.

Oplossing:
Erken dat telefoonangst een veelvoorkomende uitdaging is, maar weet dat het te overwinnen is. Zoek naar methoden om je zelfvertrouwen op te bouwen, zoals oefenen met vrienden of familie, ademhalingstechnieken gebruiken en jezelf eraan herinneren dat het normaal is om nerveus te zijn.

Struikelblok 3: Onzekerheid over wat te zeggen

Je weet dat er oplossingen zijn voor je uitstelgedrag, maar je bent niet zeker welke benadering het beste is.

Oplossing:
Onderzoek verschillende benaderingen en belscripts die bij jou passen. Schrijf je belangrijkste punten op en wees duidelijk over het doel van je gesprek. Oefen met iemand die je vertrouwt en laat feedback geven om je gespreksvaardigheden te verbeteren.

Struikelblok 4: Gebrek aan tijd

Je weet dat bellen belangrijk is, maar je denkt dat je er momenteel geen tijd voor hebt.

Oplossing:
Plan een specifiek tijdsblok in je agenda voor telefoongesprekken en behandel het als een prioriteit. Organiseer je taken op een efficiënte manier en onthoud dat telefonische gesprekken waardevolle kansen bieden om je doelen te bereiken.

Struikelblok 5: Uitstellen door perfectionisme

Je stelt het bellen uit omdat je denkt dat je eerst nog meer informatie moet verzamelen of dat het perfecte moment nog moet komen.

Oplossing:
Besef dat perfectie zelden haalbaar is en dat je voortgang kunt boeken door nu actie te ondernemen. Vertrouw op je kennis en expertise en wees bereid om tijdens het proces te leren en te groeien.

Struikelblok 6: Angst voor afwijzing

Je bent bang om te bellen omdat je vreest dat mensen je kunnen afwijzen.

Oplossing:
Herinner jezelf eraan dat afwijzing een natuurlijk onderdeel is van het zakendoen. Focus op je waarde en wees voorbereid om eventuele bezwaren te weerleggen. Elke afwijzing brengt je dichter bij de volgende ‘ja’.

Struikelblok 7: Ontbreken van gespreksvaardigheden

Je hebt het gevoel dat je niet beschikt over de vaardigheden om een plezierig en nuttig gesprek te voeren met potentiële klanten.

Oplossing:

Investeer in jezelf en volg een training in telefoongesprekken. Leer effectieve luister- en gesprekstechnieken, zodat je professioneel en overtuigend kunt communiceren met je gesprekspartners.

Bereik succes, grijp nu je kans!

Nu je bekend bent met de 7 meest voorkomende struikelblokken en de krachtige oplossingen om van uitstellen naar bellen te gaan, is het tijd om in actie te komen en jouw succes te ontketenen! Grijp deze unieke kans om je telefoongesprekken naar een hoger niveau te tillen.

Als kennisondernemer met een schat aan waardevolle expertise, verdien je het om met vol vertrouwen en enthousiasme de telefoon op te pakken en je klantenkring te vergroten.

Speciaal aanbod:
En daarom heb ik, Richard ST de Vries, als ervaren telefoontrainer met ruim 31 jaar ervaring, een speciaal aanbod voor jou!

Kies uit 1 van de 2 mogelijkheden:

1. Adviesgesprek
Boek [ HIER jouw gratis ZOOM adviesgesprek ] van een half uur en ontdek hoe ik je persoonlijk kan begeleiden bij het overwinnen van je telefoonangst, het verbeteren van je gespreksvaardigheden en het vergroten van je zelfvertrouwen.

2.
Online cursus “Overwin telefoonangst en bel zelfverzekerd met je ideale klanten”

Kies voor de exclusieve online cursus aan om jou te helpen telefoonangst te overwinnen en met zelfvertrouwen te bellen met je ideale klanten. Leer waardevolle technieken en strategieën om effectieve telefoongesprekken te voeren en je klantenkring te laten groeien.
Pak deze kans en [ schrijf je nu in voor de cursus! ]

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer