Skip to content

Ontdek het geheim hoe je omzet uit telefoongesprekken haalt na (online) training opdrachten uit telefoongesprekken

Door Richard S.T. de Vries


Vragen? Bel Richard de Vries. Telefoon 06 212 37 342

Aanleiding deel te nemen aan online training 

Ik sta voor de lastige uitdaging afspraken met potentiele klanten te maken door telefoongesprekken. We ondervinden als regionaal bedrijf stevige concurrentie van 3 landelijk bekende bedrijven waarbij de potentiele klanten al jarenlang hun zakelijke diensten gebruiken. Als ik bel ben ik snel’ uit het veld geslagen als een klant nee zegt. Dat wil ik anders. Kan je mij daar bij helpen?
Dat was voor de deelnemer, na het telefonisch intakegesprek, de aanleiding de (vernieuwde)  online training Opdrachten uit telefoongesprekken volgen. Een online training in combinatie met telefoongesprekken op afstand voor coaching en  training.
4 Praktijkgerichte onderdelen online training
Bij de online lessen is gestart met 19 adviezen en actiepunten (1) voor het leggen van een stevig fundament van een succesvolle voorbereiding en uitvoering van telefoongesprekken. Deze adviezen zijn gebaseerd op mijn ervaring met 1000-den telefoongesprekken met verschillende klanten. Klanten zijn net mensen. Daartussen zitten bijzondere kostgangers die het je extreem lastig kunnen maken.
Weet je nu al genoeg?
Klik HIER en ga euro’s verdienen met je zakelijke diensten door inzet van effectieve telefoongesprekken
Vervolgens is toegewerkt naar een persoonlijk bel script (2).
De voordelen van een bel script zijn, je:
– Zonder schroom ga je gewoon de telefoon pakken.
– Weet altijd waar je in het gesprek bent.
– Gaat niet hakkelen als de andere kant iets onverwachts zegt.
– Weet hoe je het gesprek opbouwt naar de uiteindelijk afspraak.
– Benut kansen die je altijd liet liggen.

Meer weten? Bel Richard de Vries. Telefoon 06 212 37 342
Een beller is sneller

Met een goed bel script ga je een stuk zekerder de telefoongesprekken met je klant in. Wat geeft dat een heerlijk gevoel: je pakt gewoon de telefoon en gaat in gesprek.
Het maakt niet uit wat je klant zegt of welke onverwachte wendingen het gesprek maakt: je pakt altijd eenvoudig de draad weer op. Jij bent ‘in the lead’.
Je werpt een blik in de spiegel en krult je mondhoeken omhoog. Je klant hoort die mooie glimlach in je stem. En jij weet dat je klant gek is als ie nee zou zeggen. Maak de wereld een stukje mooier, samen met je klant.
De volgende stap is hoe je door een positieve mindset (3) kansengaat benutten bij een telefonisch verkoopgesprek.
Mindset is een “manier van denken” volgens Carol S. Dweck professor psychologie aan de Standford Universiteit.
Volgens Dweck kunnen individuen in worden gedeeld volgens hun standpunten over waar hun capaciteiten vandaan komen.
De ene groep is van mening dat hun succes is gebaseerd op aangeboren vermogens. Zij hebben een ‘vaste’ manier van denken.
De andere groep is van mening dat hun succes gebaseerd is op hard werken, training en vasthoudendheid. Zij hebben een ‘flexibele’ manier van denken.
Deze manier van denken komt naar boven wanneer mensen reageren op fouten maken.
Personen met een ‘vaste’ manier van denken maken zich zorgen en zijn bang om fouten te maken, omdat dit hun presteren negatief gaat beïnvloeden.
Personen met een ‘flexibele’ manier van denken maken zich minder zorgen en zijn minder angstig, omdat ze weten dat ze leren van het maken van fouten. (1)
(1) Bewerking van https://nl.wikipedia.org/wiki/Carol_Dweck#%22Mindset_(manier_van_denken)%22
Een positieve mindset helpt bij telefonische verkoopgesprekken. Het bellen naar klanten doet een sterk beroep op je manier van denken en steeds weer alert en flexibel handelen op onverwachte situaties.
Het is de onbevangen houding van doorgaan ook al hoor je 10 keer achter elkaar nee. Waak dan voor negatieve gedachtes als “zie je wel het is een hopeloze zaak. Het lukt mij gewoon niet”.
Henry Ford, een Amerikaanse automobilisten fabrikant, weet dat treffend te verwoorden met zijn citaat: “Falen is gewoon de kans om opnieuw te beginnen, ditmaal intelligenter”.
4 Effectief omgaan met bezwaren Je weet hoe te antwoorden op veelgehoorde bezwaren. Je laat je daar niet door uit het veld slaan. Op bijvoorbeeld “geen interesse”, “stuur maar informatie op” en “te duur” weet je uitstekend in de te spelen.
Waardering deelnemer aan online training
Bij de B.O.R. evaluatie kwamen de cijfers 8, 8 en 9 naar voren.
Een 8 voor B van boodschap oftewel inhoud van de training. De online les onderdelen bel script en positieve mindset zijn met de collega’s besproken. Het bel script is ook als voorbeeld gebruikt bij andere bel acties.
Een 8 voor O van organisatie. De manier waarop het is georganiseerd en de telefonische training en coaching zijn gewaardeerd.
Een 9 voor R van relatie oftewel sfeer. “Er was een klik” en er is volop gelachen.
Meer zelfvertrouwen met aansprekende resultaten
Het mooie is op te merken dat de deelnemer meer zelfvertrouwen is gaan bellen. Het is zoals het is met de stevige concurrentie en er wordt uitgegaan van wat mogelijk is.
De telefoongesprekken verlopen persoonlijk en plezierig. Zegt een klant nee dan is de deelnemer niet uit het veld geslagen. Integendeel dan begint het gesprek pas.
Bij een moeilijke bel actie zijn bij 7 telefoongesprekken  2 afspraken gemaakt bij de onderneming.
Een uitstekend resultaat.
Sta jij ook voor de uitdaging in een markt vol concurrenten afspraken te gaan maken met potentiele klanten?
Sta je er alleen voor en kan je begeleiding goed gebruiken?
Durf de stap te maken. Ga deelnemen aan de online training. Ga uit telefoongesprekken omzet halen.
Bestel hier de online training. Ga euro’s verdienen door telefonische verkoop van je diensten.
Spreek ik je binnenkort?

 

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer