Skip to content

Ontdek deze 3 gouden adviezen voor zelfverzekerde telefoongesprekken

Door Richard S.T. de Vries

Het bellen naar klanten is voor dienstverleners een nachtmerrie. Waarmee start je? Waardoor krijg je een klik? Hoe krijg je zelfverzekerde gesprekken zonder je diensten te pushen. Ontdek hier 3 gouden adviezen zodat je klanten de gesprekken als een warm bad ervaren. Ik ben Richard S.T. de Vries – De Telefoontrainer en timmer ruim 30 jaar aan de weg met telefoontrainingen.

Wil je een heldere uitleg over zelfverzekerd bellen? Doe met met de *GRATIS* Online training: Van Uitstellen naar Bellen. Donderdag 20 mei. Om 09.30 uur. Meld je hier aan >>

3 GOUDEN ADVIEZEN

1. W.H.I.D.A.
Controleer bij alles wat je zegt of je daarmee antwoord geeft vanuit het perspectief van de klant. Het W.H.I.D.A fenomeen (Wat Heb Ik Daar Aan als klant) start al bij het begin van het telefoongesprek.

“Goedemorgen. Ik ben Richard de Vries – De Telefoontrainer. Wij geven zeer gewaardeerde telefoontrainingen…” Een begin van een gesprek waarvan de klant denkt. Gefeliciteerd. Maar wat heb ik daaraan.

Beter is het te starten met het noemen van de naam van de klant. Goedemorgen te zeggen. Een stilte laten vallen. En na de goedemorgen van de klant helder aan te geven waarom je belt en of het schikt.

Dat geeft de volgende voordelen:
A. Je stelt de klant centraal en hebt respect voor de klant.
B. Je komt met een doel die de interesse gaat opwekken bij de klant.

Vragen? Bel Richard ST de Vries - De Telefoontrainer. Telefoon 06 212 37 342

2. L.S.D.D.
Gebruik rijkelijk Luisteren. Samenvatten. Doorvragen en Doorpakken. Juist in de huidige Corona crisis is oprechte aandacht een must. Dat start met luisteren. De wil de ander te begrijpen voordat je begrepen wordt. Dat vergt focus en concentratie. Dat vereist dat je pen en papier gereed hebt en de belangrijkste invalshoeken van de klant noteert.

Het doordrukken van het goede van je diensten is korte termijn winst. Op de langere duur gaat dat je klanten kosten. Het gevolg is dat klanten niet meer met je in gesprek willen.

3. N.I.V.E.A.
We leven en werken in een razend tempo. Informatie is binnen luttele seconden op je p.c., laptop of smartphone scherm. En dat 24/7. Elke dag weer. In gesprekken kan je overladen met die informatie  snel schakelen en denken te weten wat de klant wil. Door N.I.V.E.A. te gebruiken bescherm je je voor c(r)ommunicatie. Je gaat niet voor een ander invullen. Je controleert of je op hetzelfde spoor zit als de klant om ontsporing tegen te gaan.

Samenvattend
Een gesprek met een klant is een dialoog. Je voorkomt gesprekken die eindigen in een koude douche door W.H.I.D.A., L.S.D.D. en N.I.V.E.A. te gebruiken.

Vragen? Bel Richard ST de Vries - De Telefoontrainer. Telefoon 06 212 37 342P.S.
Welke gouden advies heb jij? Zet het in de onderstaande reactie.

P.P.S.
Heb je een vraag over zelfverzekerde telefoongesprekken?
Neem gerust contact met me op.
Bel voor direct contact 050 314 34 70
Of mail me >>

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer