Skip to content

Ontdek 5 redenen waarom een trainer telefonische verkoopgesprekken alleen maar winnaars oplevert

Door Richard S.T. de Vries

Een beller is snellerEen beller is sneller. Daar is iedereen het mee eens.
Echt in actie komen, is voor velen een brug te ver.
Dat is jammer.
Kansen blijven onder water. En de drempel wordt een struikelblok. Het bellen blijft erbij.
Ontdek 5 redenen waarom een trainer Telefonische Verkoopgesprekken alleen maar winnaars oplevert.
1. Overwinnen telefoonangst
Er zijn legio rationele en irrationele redenen waarom het bellen naar klanten achterwege blijft. Rode draad is angst. Angst wat de klant gaat zeggen. Het idee hebben in zijn hemd te staan als een antwoord op een vraag niet lukt.
Een trainer Telefonische Verkoopgesprekken kent de klappen van de zweep. Weet uit eigen ervaring wat het zo lastig maakt in actie te komen. Door te achterhalen wat de blokkades zijn komt ruimte vrij een voorzichtige stap vooruit te zetten.
2. Vereenvoudigen en relativeren
Het bellen naar klanten is eenvoudig. Je hebt een naam, een nummer en telefoon. Toets het nummer in en contact is gemaakt. Je gaat praten met een echt mens. Niet meer. Niet minder.
Een trainer Telefonische Verkoopgesprekken  heeft ervaring met grillig gedrag van klanten. Sommige zijn uit de hoogte, direct aanvallend, defensief of vriendelijk. Alles komt voorbij bij gesprekken.
Een positieve mindset maakt dat je ‘licht over de toetsen’ gaat. Ieder telefoongesprek zoveel mogelijk leidt in plaats van lijdt. Door tips van een trainer werk je toe naar een positieve mindset.
3. Goede voorbereiding is het halve werk
Het zo maar bellen zonder bel script is schieten met hagel. Je raakt altijd iets maar het kost bakken met tijd en is verspilde energie.
Een trainer Telefonische Verkoopgesprekken heeft ervaring met het ontwikkelen van een bel script. Door het bel script krijg je invloed op alle belangrijke fasen van een telefonisch verkoopgesprek.
Dat is goed nieuws. Het betekent dat je in korte tijd grote stappen vooruit gaat maken. Met meer kans op zinvolle afspraken.
4. Train de 4 A’s
Elk telefonisch verkoopgesprek kent de 4 A’s. Van aanhef > analyse > aanbod > actie.
Dat staat op papier eenvoudig. Helaas houden klanten zich niet aan deze volgorde. Het vliegt alle kanten op.
Een trainer Telefonische Verkoopgesprekken geeft je inzicht in de belangrijke items van iedere A.
Leert je schakelen en in te spelen op de klant. Dat is een boeiend spel waarbij je resultaatgericht toewerkt naar effectieve telefoongesprekken. Door bijvoorbeeld direct iets te verkopen of het maken van een afspraak.
5. Train L.S.D.D.
Het trio L.S.D. is een bekende bij gesprekken. Hou de regie over het gesprek door te luisteren, samen te vatten en waar naar nodig door te vragen.
Een trainer Telefonische Verkoopgesprekken doet daar een schepje bovenop. Natuurlijk luisteren, samen te vatten en door te vragen is essentieel.
De overtreffende trap is durven doorpakken. Daar zijn verschillende methoden voor. Bijvoorbeeld door een stilte te laten vallen na de vraag “wanneer gaan we afspreken?”  Of direct het verzoek te doen “nu voor u in orde maken?“. Een trainer helpt je bij dit sterk staaltje van verkooptechniek.
Samenvattend
Een trainer Telefonische Verkoopgesprekken leert je telefoonangst onder ogen te zien. Helpt te relativeren en reikt goede instrumenten aan waardoor telefonische verkoopgesprekken een feestje worden. En dat levert alleen maar winnaars op.
Wil je een steun in de rug? Kansen gaan benutten? Dat kan!
Maak gebruik van de ruim 1000-den telefoongesprekken door Richard de Vries met klanten uit diverse branches.
Veel is mogelijk. Tegelijkertijd vormt het startpunt wat jij wilt bereiken en wat voor je mogelijk is.
Ik nodig je uit voor een vrijblijvend telefoongesprek.

[vc_button title="Boek een afspraak met Richard de Vries. Kom in actie. Bereik resultaten" target="_self" color="orange" size="size_large" href="mailto:info@devries-adviesentraining.com"]
Meer klanten? Een beller is sneller. Heel Nederland onder handbereik.
Spreek ik je binnenkort?

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer