Skip to content

Door gedegen voorbereiding bij bel acties in minder tijd meer euro’s binnenhalen

Door Richard S.T. de Vries

Uit het leven gegrepen
N.B. Daar waar staat commissieleden lees worden medewerkers gevraagd te bellen naar bestaande en potentiële klanten.
Het doel voor de commissieleden was duidelijk. Ga bedrijven bellen en vraag of ze interesse hebben in het sponsoren van activiteiten. Start met de lijst met bekende bedrijven en ga daarna bedrijven bellen die affiniteit hebben met de studievereniging.
Op zich geen rocket science. Start de bel actie en wek de interesse op. Dat lijkt op het eerste gezicht gemakkelijk.

Hoe anders is de praktijk
Met spanning in het lijf werd gebeld. Maar tot een gesprek kwam het na zo’n 6 uren niet. In bijna 100% van de gesprekken kwam het antwoord. “Stuur maar een email. Ik ga na naar welke afdeling het moet. Wij nemen dan contact met jullie op”. Het resultaat is dat bijna geen euro binnenkomt voor het mogelijk maken van activiteiten.
Dat doet een sterk beroep op je doorzettingsvermogen. De energie om te bellen neemt af. En tot een aanbod komt het maar steeds niet. Om te janken. Voor je het weet sterft de bel actie een stille dood.
Wat te doen?
De volgende tips helpen je in gesprek te komen en kansen te creëren.
1. Verplaats je in de potentiële klant en vraag je af waar hij behoefte aan heeft. Hoe kan je daar met je studievereniging (lees bedrijf) de helpende hand bieden.
2. Weet je aanbod in maximaal 2 zinnen loepzuiver te verwoorden. Voorkom vakjargon. Maak je aanbod visueel zodat de ander begrijpt wat de voordelen zijn voor het bedrijf.
3. Maak een telefoon script. Essentieel is je introductie. Vertel wie je bent, namens wie je belt. Wat je aanbod is en wat dit betekent voor het bedrijf.
4. De volgorde van je begintekst is superbelangrijk. Je kans tot een gesprek neemt dramatisch toe als je zegt wie je bent, waarvoor je belt en of het gelegen komt. Start je met “Hallo, ik ben Jan Janssen, bel ik gelegen” zorgt dat je bijna direct bent uitgesproken.
5. Stel je te allen tijde proactief op. Heeft een klant belangstelling. Stuur na het telefoongesprek je aanbod. In de begeleidende tekst staat wanneer je terug gaat bellen.
Volgt deze tips en het resultaat is verkwikkend, zodat:
– De lol om te gaan bellen groeit.
– Je plezierige en persoonlijke gesprekken hebt.
– Je kansen creëert.
– Je euro’s binnen harkt  voor het realiseren van activiteiten.
Je bouwt daarmee aan het verstevigen van het fundament van je studievereniging (lees bedrijf). Je gaat activiteiten organiseren en komt in belangstelling van potentiële leden en bedrijven. Je komt goed op de kaart te staan.
Ga je binnenkort bezig met een bel actie? Wil je voorkomen dat je heel veel uren verknoeit door een te magere voorbereiding. Zorgen dat je energiek van start gaat met een stapsgewijs toewerken naar resultaten.
Als je  dit interessant vindt, nodig ik je uit om met mij samen te werken. Geef je gegevens door op groene contactformulier. Je bent van harte welkom. Wie weet tot binnenkort!
Richard de Vries
[activecampaign form=143]

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer