Skip to content

Door deze 5 praktische tips van koud naar persoonlijk bellen

Door Richard S.T. de Vries

Ik sta regelmatig met de ‘poten in de modder’ door koude bel acties. Koud bellen omdat de potentiële klanten niet op de hoogte zijn van de zakelijke dienst.
Volgens een klant moet je “een bord voor je hoofd hebben” en “licht over de toetsen lopen” om dit werk te doen. En die eigenschap bezit ik volgens hem. Dat schuurt aan tegen de praktijk van alledag. Een zekere mate van onverstoorbaarheid helpt zeker.
Wat ook helpt zijn de 5 praktische tips. Je maakt dan een koude bel actie warm. De telefoongesprekken maken meer kans op succes. Plezierige gesprekken waarbij het resultaat volgt na gesprek van mens tot mens.
1. Weet wie je belt
Het bevordert de sfeer en effectiviteit als je weet wie je belt. Wat de achtergronden van de contactpersoon, zijn bedrijf en zijn branche is. Je komt beslagen ten ijs. Je maakt een goede eerste indruk.
2. Kom direct ter zake
Tijd is een schaars goed binnen het bedrijfsleven. Kom binnen 12 seconden ter zake. Geef aan waarom je belt en maak de ander nieuwsgierig. Door een prikkelende vraag of door een opvallende opmerking.
3. Geef nooit. Nooit. Nooit. Nooit. op
Het mailen van informatie is gemakkelijk. Bij voorkeur naar de eigenaar of beslisser van een bedrijf. En dan begint het spel van de aanhouder wint. Een terugbel afspraak is vaak geen afspraak. Het vergt uithouding- en doorzettingsvermogen de eigenaar of beslisser wederom telefonisch te spreken. Het is eerder regel dan uitzondering dat je minstens drie keer moet bellen voor een gesprek over de inhoud van de mailing.
4. Hou resultaten bij
Begin met een beperkt aantal contactpersonen van bedrijven te bellen. Hou bij wat de reacties op de mailing zijn, welke vragen je krijgt over de nieuwe dienst. Verander wat nodig is. Bijvoorbeeld in de tekst van de mailing. Of je vragen en opmerkingen tijdens het telefoongesprek.
5. Evalueer
Geef antwoord op de 3 vragen ter lering en ter vermaak van volgende koude bel acties:
. Wat ging goed?
. Wat moet anders?
. Wat is het resultaat?
In een blog staat het makkelijk. De praktijk is weerbarstig.
– Sta je voor de uitdaging een koude bel actie te starten?
– Wil je meer klanten toevoegen aan je bestand?
– Wil je daar begeleiding bij? Dat kan! Uiteraard.
Als je  dit interessant vindt, nodig ik je uit om met mij samen te werken. Geef je gegevens door op groene contactformulier. Je bent van harte welkom. Wie weet tot binnenkort!
Richard de Vries
[activecampaign form=143]

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer