Skip to content

Deskundig helpdeskmedewerker is goud waard

Door Richard S.T. de Vries

Rampscenario deel 1
Afgelopen vrijdag was ik rond 16.01 uur bezig met plug ins voor mijn WordPress website. Een plug in is makkelijk te downloaden en zorgt dat een website optimaal presteert. Althans. Zo luidt de theorie.

Dat leek goed te gaan totdat een specifieke plug in de hele boel in het honderd gooide. Het gevolg! Een zwart beeld. Niets wat nog leek op een bedrijfswebsite. De paniek sloeg toe want je voelt je zakelijk in je nakie staan als je bedrijfswebsite niet functioneert.
Gelukkig was de websiteprovider via chat te bereiken. Na wat heen en weer gechat leek de bedrijfswebsite weer enig smoel te krijgen. Al met al was ik rond 18.31 uur een stukje opgeschoten. Zo het weekend kon starten.
Rampenplan
Eigenzinnig als ik ben, ben ik na het eten nog ‘even’ aan het werk gegaan. Dat was niet slim want door te prutsen met nieuwe plug ins raakte ik verder verdwaald. Het gevolg? Een bedrijfswebsite die helemaal niet meer functioneerde. Een slecht begin van een vrijdagavond. Gelukkig was de websiteprovider op zaterdag via chat bereikbaar.
Rampscenario deel 2
Uit de chatgesprek met de helpdeskmedewerker bleek dat hij me niet kon helpen. Het lag aan de broncode van mijn WordPress website. Dat kan. Flink balen was het wel want na ruim 4 uren prutsen zakte ik verder in het moeras. Ik moest enig afstand nemen van dit probleem doordat ik chauffeur was voor een heuse uitwedstrijd van dochterlief. Doorn ligt niet echt naast Groningen.
Eigenwijs als ik ben heb ik op zaterdagavond nog een poging ondernomen de website ‘aan de praat te krijgen’. Ik ontdekte dat de websiteprovider handige documentatie met tips had wat te doen bij haperende websites. Het gevolg? Door het toepassen van twee coderegels kwam de bedrijfswebsite met alle toeters en bellen weer tevoorschijn.
Deskundig helpdeskmedewerker koesteren
Met deze tijdsintensieve ervaring rijker is duidelijk geworden dat een deskundig helpdeskmedewerker goud waard is. Was ik eerder gewezen op de handige documentatie dan was de bedrijfswebsite niet een hele avond en dag uit de lucht geweest. Het had mij veel kopzorgen gescheeld en ergernis over mijn onkunde.
Leve de helpdeskmedewerker die door actief te luisteren en de wil te helpen de (on)deskundige klant bijstaat in slechte tijden.

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer