Skip to content

Bereik veel meer winst met bel script

Door Richard S.T. de Vries

berg_fb_png“We hebben niets te vrezen dan de vrees” volgens de vroegere Amerikaanse president Roosevelt. Een citaat dat treffend aangeeft waar het om draait bij het bellen naar klanten. Bel-angst is een fenomeen dat (on)bewust roet in het eten gooit. Er wordt veel gedraald. Gezellig met collega’s gesproken maar actie richting de klanten komt langzaam op gang. En dat is jammer. Dat betekent onnodige verspilling van kostbare commerciële tijd.

stock-3
Voorloper
Wat te doen? In ieder team is een voorloper die op een effectieve manier het goede voorbeeld kan geven. Denk daarbij aan het fenomeen dat als een persoon op een straat naar boven kijkt er spoedig meer volgen. Het gevolg is dat bijna iedereen naar boven gaat kijken. In feite is dit een milde vorm van sociale beïnvloeding. Het cliché samen sterk is hierbij van toepassing. Met alle positieve gevolgen van dien.
stock-2Dictafoon
Een goede voorbereiding is meer dan het halve werk. Een krachtige aanpak is het schrijven van een persoonlijke bel script door medewerkers. Deze eerste versie wordt praktisch uitgetest door het simuleren van een telefoongesprek. Dit gesprek wordt opgenomen met behulp van een dictafoon.
Zelfvertrouwen
Dit biedt heel veel voordelen. De deelnemer hoort zichzelf en gaat direct werken aan de tweede en verbeterde versie van het bel script. Samen met collega’s wordt toegewerkt naar het flexibel omgaan met mogelijke ‘lastige’ vragen van klanten. Gezamenlijk rolt er een script uit die professioneel en persoonlijk is, waardoor met zelfvertrouwen en flair de klanten worden gebeld.
Kortom door een bel script 1-2-3 aan het werk. Hoor en scoren waar mogelijk.
Wil je extra steun als (startende) ondernemer? Of een vriendelijke aanjager onder het motto “vreemde ogen en oren dwingen” voor je team? Er zijn vele mogelijkheden!
Een dienst is erg  populair namelijk de 1-op-1 training. Uiteraard is een in-company training ook mogelijk.

 

line-icon3-1Bestel hier de krachtige 1-op-1 TRAINING Met professionele bel script altijd een goed verhaal bij telefoongesprekken met klanten.
Doel is het boeken van meer afspraken met klanten.
Klik HIER voor meer informatie.

Voor meer informatie over een IN-COMPANY TRAINING:
Bel voor direct contact 050 314 34 70 voor een vrijblijvend gesprek.
– Of mail je vraag en ik neem contact op.
Veel plezier en succes met je toekomstige telefoongesprekken.
Richard S.T. de Vries
bedrijfstrainer

 

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer