Skip to content

Wil jij nooit meer zakken met je prijs voor je diensten? Gebruik deze 5 gouden adviezen en ga meer geld verdienen…

Door Richard S.T. de Vries


Goede prijs voor zakelijke diensten bij verkoopgesprekken? Gebruik 5 praktisch bewezen adviezen
Wil jij nooit meer zakken met je prijs voor je diensten? Gebruik deze 5 gouden adviezen en ga meer geld verdienen…  Het voorkomt dat je onder je gewenste prijs gaat werken wat veel zakelijke dienstverleners wel doen.
Voor trainers, coaches, financiële dienstverleners, websitebouwers en overige ondernemers in de zakelijke dienstverlening is het doemscenario de opmerkingen “Dat is te duur” of “Doe wat aan de prijs“.
Door een angstige aanpak volgen schadelijke gevolgen voor:
# De geloofwaardigheid van de dienstverlening.
# Geld verdienen en omzet halen.
# De continuïteit van het bedrijf.
# Wil jij ook faire prijzen voor je zakelijke diensten ontvangen?
# Kan je begeleiding daarbij goed gebruiken zodat je goede prijzen durft te vragen?
>> Geef je hier op voor  de online basistraining Opdrachten uit telefoongesprekken << 
Ga 8x zoveel verkopen door overtuigende manier van persoonlijk presenteren, zodat je diensten tegen betere prijzen door klanten enthousiast gewaardeerd worden.
Blijf eigen koers bepalen. Handhaaf goede prijs
Door met alle winden mee te zeilen staat de potentiële klant aan het roer. Natuurlijk dat is verleidelijk. Je hebt een goed gesprek en er is iets verkocht.
Het gevolg is dat je consequent onder de prijs werkt die je voor ogen had. Het naar de klant een verkeerd signaal is. Bij iedere opmerking is je standaard reactie dat je gaat zakken in prijs.
In feite zeg je dan en nu citeer ik vrij Jos Burgers. “Ja beste klant. Ik dacht ik vraag maar wat en als je akkoord gaat is dat prima. Ga je niet daarmee akkoord dan is dat jammer voor mij”. Zo riekt het bijna naar belazeren.
In feite doe je maar wat. Dat is jammer. Dat is op termijn niet prettig zakendoen. Daarmee doe je jezelf tekort.
Dat kan echt anders. Hoe anders?
Dat beschrijf ik in 5 praktisch bewezen adviezen. Pas 1 of meerdere adviezen toe. Doe er je voordeel mee!
N.B.
# Is direct actie vereist?

# Wil je in korte tijd goede prijzen en daarmee meer omzet halen.
Boek dan hier een vrijblijvend, telefonisch strategiegesprek.
[activecampaign form=156]
Bereik door 5 adviezen goede prijs voor zakelijke dienstverlening
Het vergt lef en moed vast te houden aan je prijs van je zakelijk diensten.
Een vuistregel op voorhand. Wil de klant absoluut zakken in prijs dan pas je je dienstverlening aan. Kwestie van geven en nemen.
De 5 adviezen geven je een psychologische steun het verkoopgesprek plezierig en succesvol te laten verlopen.
Advies 1 Voorkom discussie bij prijsbezwaren
Vaak is de standaard reactie van veel zakelijke dienstverleners direct in de verdediging te schieten. De klant te overladen met argumenten waarom het toch echt een redelijke prijs is. Het gevolg is een zinloze en onredelijke discussie. Dat is jammer. In 9 van de 10 gevallen heb je daarmee een verloren zaak te pakken.
Stel een tegenvraag en vraag waarop de klant zijn opmerking baseert dat je veel te duur bent. Ga daarna praten over de argumenten van de klant. Neem hiervoor de tijd. Voorkom te snelle conclusies en achterhaal of het genoemde bezwaar wel het echte bezwaar is. In vakjargon “wat is de vraag achter de vraag”.
Verbaas je over de verhalen achter de bezwaren. Het is een persoonlijke kwestie waarbij de klant ergernissen en klachten van 5 jaar of langer geleden boven water weet te halen. Ga je hieraan voorbij en blijf je hameren op je eigen verhaal dan kom je pusherig over. Voelt de klant zich niet gehoord en begrepen en ontspoort het verkoopgesprek.
Advies: stel een tegenvraag. Luister en laat blijken dat je de klant begrepen hebt en ga verder met het verkoopgesprek.
Advies 2 “Prijs is een gevoel”
Veel baat heb ik gehad aan de YouTube film Geef nooit korting’ van Jos Burgers.  Op treffende wijze gaat hij in op de psychologie rondom prijs. “Prijs is een gevoel”.  En “klanten zijn bereid een faire prijs te betalen, maar weten niet altijd wat fair is”.
Daar is een uitdagende taak voor je weggelegd. Geef, indien nodig, een bondige uitleg over je prijs. Focus op de voordelen van de klant als hij gebruik maakt van je zakelijke diensten. Voorkom een overkill aan informatie. Focus je vooral op wat de klant gaat ervaren. Wat ten opzichte van de huidige situatie beter wordt voor de klant.

Hoe vraag je een goede prijs voor zakelijke diensten bij verkoopgesprekken? Gebruik 5 praktisch bewezen adviezen
Advies 3 Blijf kalm en overtuigd van je aanbod
In het verkoopgesprek komen vaardigheden als kalmte en overtuigingskracht om de hoek kijken. Ga zeker, en dat is lastig, niet in de aanval noch in de verdediging. Je kan beginnen met te zeggen “ja ik kan me voorstellen, het is een hele prijs. U krijgt daarvoor … “.
Geef goede argumenten die betrekking hebben op de wensen en van de klant. Maak duidelijk wat echt beter gaat bij de klant als hij gebruik maakt van je diensten.
Advies 4 Laat een stilte vallen
Laat een stilte vallen en laat als eerste de klant reageren. Dit is de weg naar een commerciële dialoog en voorkomt een ‘welles nietes spelletje’. Dat vergt lef en geduld.
Oefen dat zo vaak mogelijk. De spanning wordt vanzelf minder en de resultaten beter. Goed voor de sfeer in het verkoopgesprek als het bereiken van goede prijzen.
Advies 5 Gebruik L.S.D.D.
Het blijft een kwestie van alert reageren. Wat helpt bij een verkoopgesprek is de L.S.D.D. vuistregel. Je gaat actief luisteren, geeft een samenvatting, vraagt door en pakt dan door.
Controleer altijd of je de klant echt goed begrepen hebt. Dan en dan alleen heb je kans op goede prijzen.

Conclusie
Doorweloverwogen te reageren op de opmerkingen “je bent te duur” en “doe wat aan de prijs” ga je een commercieel gesprek met de klant aan.
Gebruik darbij de 5 gouden adviezen.
Dat levert alleen maar winnaars op.

En heel belangrijk:
# Goede prijzen
# Meer geld verdienen
# Goede omzet halen.

# Wil je in korte tijd grote stappen maken in je verkoopgesprekken?
# Goede prijzen realiseren?
Investeer in je commerciële slagkracht en effectieve verkoopgesprekken. Voor groei van je persoonlijke ontwikkeling van je bedrijf.
Geef je hier op voor VIP training – Wordt een klantenmagneet (op aanvraag)
Dit zeggen deelnemers
Ik heb met heel veel plezier de verkoop training van Richard de Vries gevolgd. Waardoor ik veel geduldiger en zelfverzekerder acquisitie pleeg. Met als resultaat meerdere afspraken bij de klant aan tafel dan voorheen!
Onlangs heb ik een training verkooptechnieken gevolgd bij Richard. Ik kan hem van harte aanbevelen, wanneer u meer profijt wilt halen uit acquisitie
Richard heeft er voor gezorgd dat de training in een open, informele sfeer heeft kunnen plaatsvinden. Door te luisteren en zich te richten op praktijkvoorbeelden was dit een zeer interactieve training
# Wil je meer weten over de trainingsmogelijkheden? (individueel, team, online, in-company, workshop)
# Voor jezelf of met je collega’s?
Boek HIER een vrijblijvend, telefonisch adviesgesprek 

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer