Skip to content

Waarom ondernemen slimme ondernemers offlline en online 24/7?

Door Richard S.T. de Vries

Klanten ademen bijna Internet en zijn de hele dag online. Is daarbij offline ondernemen minder belangrijk geworden? Dat denk ik niet. Bij een slimme aanpak is de combinatie van online- en offline ondernemen ijzersterk.

24/7 ondernemen
Het klantgedrag is het laatste decennia volledig veranderd. Dat betekent voor ondernemers op een andere manier handelen en omgaan met potentiële klanten. Ik maak dit van dichtbij mee als ik zie hoe mijn 3 pubers kleren kopen in huize De Vries. Het start met het zorgvuldig bekijken van producten op de talrijke websites en het vergelijken van kwaliteit en prijs. Ik ben daar nu aan gewend. Enige tijd geleden begreep ik nog niet de opmerking van mijn dochter die zei dat “bijna niets te vinden is in de winkels van de binnenstad in Groningen”. Mijn eerste reactie was “hoe kom je daarbij” totdat ik meekeek naar het gigantisch aanbod op Internet.
24/7 zichtbaar
Dit betekent voor ondernemers en voor bedrijven dat opvallend, persoonlijk en onderscheidend op Internet aanwezig zijn, belangrijk is. Dat kan door blogs, berichten, foto’s en videofilmpjes te plaatsen op social media kanalen en websites.
Nodig op eenvoudige wijze potentiële klanten uit om contact met je op te nemen.
Een veel beproefd middel is het aanbieden van relevante informatie door een checklist of een eBook in ruil voor een naam, een e-mailadres en eventueel telefoonnummer.
Vertrouwen creëren
Met de naam en emailadres van potentiële klanten is de eerste verbinding tot stand gekomen. Dit contact wordt verstevigd door regelmatig deze klanten van relevante informatie te voorzien. Informatie waarbij de klant ontdekt dat je hem verder kan helpen. Bijvoorbeeld hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf zich zodanig profileert dat dit de omzet vergroot.
Een geliefd product bij mijn website is het gratis eBook In 4 stappen een oprechte, professionele elevator pitch. De potentiële klant kan dit eBook 24 uur per dag downloaden. De klant krijgt vervolgens nog 2 blogs en een aanbod voor het volgen van een individuele training Professionele Elevator Pitch.
Een aantal klanten benader ik via telefonisch contact wat dus een offline opvolging is een online contact. Het ultieme voorbeeld dat online- en offline ondernemen goed samengaan.

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer