Skip to content

Vaar nooit meer blind

Door Richard S.T. de Vries

Jules Maessen, medeoprichter van de app eTing, zag tijdens netwerkbijeenkomsten dat het contact tussen bezoekers meestal beperkt bleef tot het uitwisselen van visitekaartjes. Tegelijkertijd nam hij waar dat in toenemende mate professionele werkrelaties ontstaan op het wereldwijde web maar daar helaas ook blijven.

Blind varen
Het blind varen op functieomschrijvingen van de visitekaartjes is een gemiste kans. Voor je het weet ga je voorbij aan de kennis en de kennissenkring(en) van je potentiële netwerkcontact. Je moet veel netwerkbijeenkomsten bezoeken om interessante gesprekspartners te ontmoeten.

Tot bloei
De bouwers van de app eTing zijn van mening dat succesvol zaken doen gebaseerd is op een langdurige professionele relatie. Een zakelijke werkrelatie komt tot bloei door elkaar te ontmoeten. Door met elkaar te sparren en de opties voor eventuele samenwerking te verkennen.

Koffiehuis
Bij de app eTing sta je zelf aan het roer. Je bouwt zelfstandig aan het kwalitatief vergroten van je zakelijk netwerk. Je logt heel gemakkelijk in met LinkedIn en geeft aan wie je bent en wie je zoekt. Je start een zakelijke dialoog bij wederzijdse goedkeuring en bevalt dit is er direct een mogelijkheid voor ontmoeting in een lokaal koffiehuis.

Bij een netwerkgesprek is het handig je bewust te zijn van de volgende zakelijke omgangsvormen.
1. Stel oprecht belang in de ander
Ikke. Ikke is uit den boze. Luister. Stel vragen en toon oprecht interesse in de ander.
2. Lach!
Relativeer. Lach. Stel de ander op zijn gemak.
3. Onthoud iemands naam
Maak er een sport van de naam je gesprekspartner zo snel mogelijk te onthouden. Mensen stellen dat zeer op prijs.
4. Wees een aandachtig luisteraar
Wees geen FOMO’er. Fear of missing out. Wees streng voor jezelf. Bij netwerkbijeenkomsten gaat de smartphone uit.

Pas bovenstaande vuistregels toe en je vergroot direct de kwaliteit van je zakelijke netwerkgesprekken.

Ouderwets
Met de app eTing maak je een krachtige verbinding van online ontmoeten naar het ouderwets koffie drinken. Ik wens je nuttige netwerkgesprekken.

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer