Skip to content

Ontdek de 7 geheimen van succesvolle verkoop van zakelijke diensten. Realiseer meer invloed op verkooptraject. Bereik aansprekende resultaten

Door Richard S.T. de Vries

Bij de vraag wat is je idee bij verkoop van zakelijke diensten kwamen de volgende zaken snel boven water:
– “Agressief
– “Iemand iets door de strot duwen
– “Opdringerig en ongepast
Stuk voor stuk negatieve associaties.  En dat is jammer. Met dit negatief idee sta je met 10 – 0 achter zodra je bezig gaat met het verkooptraject.

Van mens tot mens
Verkopen is een essentiële bedrijfsactiviteit voor iedere zakelijke dienstverlener. Door het verkopen van opdrachten blijf je in beeld, neemt het zelfvertrouwen toe en groei je als mens en groeit je bedrijf.
Het is daarmee te snappen dat het idee van moeten scoren bij verkopen zakelijke dienstverleners (lees trainers, coaches, adviseurs) slapeloze nachten gaat opleveren.
De spanning stijgt en daardoor verloopt het verkooptraject zenuwslopend.
Voor je het weet is een negatieve cirkel ontstaan. Je blijft achter de feiten aanlopen.
Dat kan anders? 
Bedenk dat verkopen een volwassen spel is waarbij verkoper en inkoper een bepaalde rol spelen. Deelnemers aan mijn trainingen adviseer ik gebruik te maken van de 7 geheimen van succesvol verkopen van zakelijke diensten. Rode draad is dat verkopen een spel is van mens tot mens. Niet van de zogenaamde kleine ondernemer die zich als Calimero gedraagt en opziet tegen contactpersonen van grote bedrijven.
7 geheimen van succesvolle verkoop van zakelijke diensten
Bij de 7 geheimen gaat het in hoofdlijnen om:
– Gedegen voorbereiding.
– Het boven water halen van de wensen van de potentiële klant.
– Het proactief blijven handelen na het eerste acquisitiegesprek.
Bij een gedegen voorbereiding hoort het raadplegen van bronnen op Internet. Denk hierbij aan bedrijfswebsite, LinkedIn, zoekopdrachten via Google over de contactpersoon.
De wensen van de klant komen scherp in beeld als je relevante vragen paraat hebt en weet door te vragen zodat je zo exact mogelijk weet wat de klant beter en anders wil.
Na het eerste verkoopgesprek is het zaak zowel mogelijk de regie te houden over de volgende stappen. Mijn belangrijkste advies is al tijdens het eerste gesprek een tweede afspraak in te plannen. Tijdens dit gesprek is het belangrijkste gespreksonderwerp het voorstel met daarin een kernachtige beschrijving van de meerwaarde van je dienst voor de klant.
O ja, heb je belangstelling voor de 7 geheimen van succesvolle acquisitie? Download hieronder…
 7_geheimen_over_verkopen_van_zakelijke_diensten_realiseer_meer_invloed_op_verkooptraject_en_bereik_betere_resultaten

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer