Skip to content

Ontdek 8 gouden adviezen voor ijzersterke eerste indruk bij je gesprekken

Door Richard S.T. de Vries

“Is een interessant blog” | 5254 lezers zijn je voorgegaan …
Je hebt maar een keer de kans een ijzersterke indruk te maken.
Mensen vormen zich razendsnel een mening over je en hebben daarna moeite die bij te stellen.
De commerciële vuistregel ‘je hebt maar een keer de kans een ijzersterke indruk te maken’ gaat in 99,9% van gevallen op. De 8 gouden adviezen zorgen voor een eerste ijzersterke indruk bij je gesprekken.
8 gouden adviezen
Deze 8 adviezen zijn de eerste indruk, het referentiekader (lees denkraam), effectieve communicatie, lichaamstaal, schenk aandacht, wees vriendelijk, vat samen, luister actief.
Wees je hiervan bewust en pas het bewust toe. Je gaat met groeiend zelfvertrouwen betere en professionelere gesprekken krijgen.
O, ja. Heb je vragen? Boek dan een afspraak met me. Kan heel gemakkelijk onderaan dit blog. 
1 De eerste indruk
Wees je bewust van de eerste indruk. Die maak je altijd. De beste eerste indruk maak je door je kleding en gedrag aan te passen bij de stijl van de mensen die je ontmoet.
Mensen vormen zich binnen enkele seconden een beeld van hun gesprekspartner. Vervolgens verwachten ze dat je je zult gedragen volgens het beeld dat zij zojuist hebben gevormd.
Alle informatie die daarbij past nemen ze bewust waar. Alles dat niet past bij hun verwachtingen negeren zij.
2 Het referentiekader (lees denkraam)
Respecteer en houd rekening met de opvattingen en ideeën van je gesprekspartner.
Uiteraard niet tot in het oneindige. Bedenk dat ieder mens zijn eigen referentiekader heeft. Zijn kijk op de wereld, zoals die gevormd is door zijn kennis, (werk)ervaring, geloof en bijgeloof.
3 Effectieve communicatie
Effectieve communicatie staat of valt bij eenvoudig en overtuigend praten. Dat bereik je door selectief te zijn. Mensen kiezen doorlopend hoe en wat zij waarnemen, hoe zij zich informeren en communiceren. Wees selectief bij het geven van informatie en ben ‘to the point’.
4 Lichaamstaal
Non-verbale signalen hebben een 5 maal zo sterk effect als de verbale. Je lichaamstaal gaat je mondelinge boodschap krachtig  ondersteunen.
Maar ook volledig onderuit halen. Stem af op je gesprekspartner door een aandachtige luisterhouding en door te glimlachen. Het effect van je lichaamstaal in een veelgehoord cijfer: Minstens 70% van de communicatie tussen mensen verloopt via lichaamstaal. 
5 Schenk aandacht
Ieder mens is gevoelig voor oprechte aandacht. Ook de zakelijke banden met je klanten zijn erbij gebaat. Alle aandacht signalen dragen bij aan het opbouwen van een goede verstandhouding.
Dus zorg voor een aandachtige houding, laat blijken dat je luistert en stel relevante vragen.
6  Wees vriendelijk
Wees je bewust van het nog altijd geldende gezegde: wie goed doet, goed ontmoet.
Om vriendelijkheid uit te drukken is er een Engelstalig ezelsbruggetje voor non-verbale signalen: S.O.F.T.E.N.:
– Smile = glimlach
– Open posture = open houding
– Forward lean = leun naar voren
– Touch = raak aan (N.B. met mate!)
– Eye contact = oogcontact
– Nod = knik
7 Vat samen
Blijf regisseur over het gesprek door consequent de besproken hoofdpunten van het gesprek samen te vatten. Daarmee bereik je onder meer ruimte voor je gesprekspartner om aanvullingen aan te brengen.
Een controle mogelijkheid voor jezelf: Heb ik alles goed begrepen? Win je tijd om zo nodig een vervolgvraag te bedenken.
8 Actief luisteren
Velen horen goed maar luisteren slecht.  Onderscheid je daarom door goed en actief te luisteren. Bij actief luisteren is het de kunst onbevooroordeeld te zijn, niet over andere dingen na te denken of af te dwalen.
Het is bekend dat je ongeveer3 keer zo snel kunt luisteren als praten. Daardoor is de kans aanwezig dat je gaat afdwalen. Concentreer je dus op wat de ander precies zegt en op wat dat betekent. Actief luisteren is stilstaan bij wat de ander zegt, niet erop vooruit lopen.
Veel plezier bij het toepassen van bovenstaande 8 gouden adviezen.
Prettige en nuttige gesprekken gewenst.
Als je  dit interessant vindt, nodig ik je uit om met mij samen te werken. Geef je gegevens door op groene contactformulier. Wie weet tot binnenkort!

 

Richard de Vries
[activecampaign form=140]

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer