Skip to content

Ontdek 2 redenen waarom investeren in bedrijfsklussen tijdens zomer loont …

Door Richard S.T. de Vries

Ontdek in deze blog 2 waardevolle redenen waarom het loont in de zomer te investeren in bedrijfsklussen zoals individuele trainingen. En het versterken van online communicatie. Bijvoorbeeld het vernieuwen van websites.
Reden 1 | In ‘rustige’ periode meer tijd en focus voor intensieve bedrijfsklussen
Vaak hoor ik dat individuele trainingen en het verbeteren van online commerciële communicatie in de zomer geen prioriteit hebben omdat het rustig is. Alles wordt in de agenda gezet vanaf eind augustus.
Het idee bestaat dat heel werkend Nederland in een zomerslaap verkeert. Dat elke bedrijfsactiviteit bijna stil staat. Dat is een fabel. Natuurlijk een deel is op vakantie. Een groot deel is nog gewoon, zij het in iets rustig tempo, aan het werk.
Het grote voordeel is dat juist in deze periode meer tijd, meer focus en meer energie kan gaan naar individuele trainingen en het versterken van online commerciële communicatie. Denk aan het versterken van de commerciële slagkracht van webteksten.
Je hebt volop aandacht en concentratie op je activiteiten. Zonder ruis. De dwang van het beantwoorden van talloze (0n)zinnige e-mails. Door de waan van de dag en het blussen van schijnbaar belangrijke kwesties. Dat maakt het realiseren van aansprekende resultaten makkelijk.
3 voorbeelden van opdrachten uit mijn bedrijf
– “Ik wil een Telefonische Power Acquisitietraining voor mijn medewerker. Lef en flair ontbreken nog. Kan jij in de zomermaanden een praktijkgerichte training verzorgen. We willen na de zomervakantie stevig aan de bak
– De vernieuwde website met teksten en sociale mediacampagne wil ik gereed hebben voor juli. Zodat we in de zomermaanden goed kunnen testen wat werkt. En na de zomervakantie gaan knallen
– “Graag in de ‘rustige’ periode een presentatietraining zodat ik in het najaar zonder spreekangst mijn met zelfvertrouwen ga presenteren. Nu tijd heb me volop te storten op zelfstudie opdrachten
Reden 2 | Zaaien in de zomer. Oogsten in het najaar!
In de relatieve rustige zomer is meer tijd voor reflectie. Tijd voor intensieve denkklussen als het schrijven van webteksten.  Het volgen van individuele trainingen.
Bij individuele trainingen is een essentieel onderdeel het afleren van oude werkgewoontes en nieuwe gewoontes eigen gaan maken.
Nieuwe gewoontes volgen de weg van verwerven van nieuwe kennis, een zekere verandering in houding en daarmee in werkgedrag. Hoe dat gaat? Een vergelijking is te maken met het leren autorijden.
4 fasen komen bij dit traject aan bod:
1. Onbewust < > Onbekwaam
– Je bent nog niet bezig met leren van autorijden.
2. Bewust < > Onbekwaam
– Ik ben me er pijnlijk bewust van geworden dat autorijden een hele kunst is.
3. Bewust < > Bekwaam
– Eenmaal in deze fase aangekomen is het tijd te proberen het rijexamen met te halen.
4. Onbewust < > Bekwaam
– Je hebt een eigen rijstijl en hoeft, naarmate je meer ervaring hebt, niet meer na te denken over belangrijke handelingen als richting aangeven, schakelen en snelheid weer opvoeren.
Moraal van het verhaal
De zomerperiode geeft volop focus en concentratie op tijdsintensieve bedrijfsactiviteiten.
Door nu te zaaien neemt de kans op een goede oogst in het najaar toe.
Oogsten in relatie tot bijvoorbeeld betere (acquisitie)gesprekken met klanten. Betere online communicatie met klanten door klantvriendelijke en gerichte websites.
Dat is goed voor de deelnemer. Dat is goed voor het bedrijf. Dat is prettig voor de klanten.
Als je  dit interessant vindt, nodig ik je uit om met mij samen te werken. Geef je gegevens door op groene contactformulier. Je bent van harte welkom. Wie weet tot binnenkort!
Richard de Vries
[activecampaign form=140]

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer