Skip to content

Onduidelijk verhaal van zakelijke dienstverleners levert verliezers op. Dat kan anders! Ontdek hier hoe…

Door Richard S.T. de Vries

Onduidelijk verhaal levert verliezers op
Zakelijke dienstverleners zoals trainers, coaches, webmarketeers, tekstschrijvers en verkopers maken lange dagen waar ze leuren met hun zakelijke diensten.

Ziel en zaligheid wordt erin gelegd met onbegrip van familie en kennissen. Opmerkingen volgen zoals
– “Ga een baan zoeken
– “Zoek meer veiligheid en stabiliteit door een vast inkomen dat zorgt voor nachtrust
– “Voorkom de worsteling om elke maand geld bij elkaar te schrapen om het hoofd boven water te houden

Een van de belangrijkste oorzaak is dat zakelijke dienstverleners onvoldoende helder maken wat de unieke punten zijn waar klanten volop van gaan profiteren. Waar klanten spontaan razend enthousiast over worden.

Onduidelijke communicatie levert frustratie op
In communicatie op bedrijfswebsite, socialmedia berichten, emailing over diensten en verkoopgesprekken wordt zwaar onvoldoende uitgelegd waar klanten van gaan profiteren. Nu en in de toekomst.
Dat is ontmoedigend. Frustrerend en vergt bakken met tijd, energie en onvoldoende omzet.

Het gevolg is dag en nacht de tijd op gaat aan allerlei webinars, lezen van blogs, kijken naar TEDx talks en bijna alle social media kanalen worden gebruikt.

Het respons is bedroevend laag en de neiging het bijltje bij neer te gooien is hoog.
Immers waarom al die moeite doen als geen hond reageert. Dat zorgt voor neerslachtigheid, verdriet en te motivatie door te gaan is laag.

Dat is jammer zeker als je beseft dat vaak jaren en jaren van werk is gericht op het ontwikkelen, bijstellen, verkopen en uitvoeren van diensten.

Meer opstaan dan vallen
Het doet een enorm beroep op je uithoudingsvermogen, het herstellen van tegenslag en meer opstaan dan vallen. Veel succesvolle ondernemers hebben het nodige voor de kiezen gehad.

Zoals Dan Lok het treffend, ik citeer vrijelijk “Ik heb 30 verschillende bedrijfsactiviteiten uitgeprobeerd tot ik de juiste dienst vond die echt bij mij paste en ik overtuigend wist te presenteren wat de meerwaarde is voor mijn klanten”. Toen is de bal gaan rollen en is hij tegenwoordig een man in bonus.

Waarde van een onafhankelijke derde
Hoe zorg jij ervoor dat de diensten wel onder de aandacht komen? Dat is door de inzet van een onafhankelijke derde.

Hij kijkt met frisse blik naar je diensten. Is gefocust als potentiële klant en vraagt zich af what it’s for me uit de verf komt bij je online en offline presentatie.

Stelt vragen en vraagt door waardoor de zakelijke dienstverlener leert kijken door de ogen van zijn potentiële klanten.

Dat levert heldere, overtuigende teksten op. Vanaf 1 woord. 7 woorden in de vorm van een slogan en 2 zinnen die beeldend uitleggen wat de diensten een klant gaan opleveren.

Dat is nuttig bij de online communicatie op bedrijfswebsites, berichten op social media, emailings en verkoopgesprekken. Je wordt aantrekkelijk voor klanten omdat zij (on) bewust kiezen voor de diensten waarvan ze het geloof hebben dat die ze verder gaat helpen.

Iedere zakelijke dienstverlener maakt sneller grote stappen vooruit door een onafhankelijke derde. Dat is bij een voorkeur een trainer die zelf de nodige klappen van de zweep ervaren heeft.

Wil jij het laatste kwartaal van 2019 klanten aantrekken die bij je passen door een overtuigend verhaal? Op social media, bedrijfswebsite, email en verkoopgesprekken.

Sparren met onafhankelijke derde?
Boek HIER een vrijblijvend, telefonisch strategiegesprek met Richard de Vries.

Samen verkennen we welke aanpak op dit moment het beste bij je past.
Een of meerdere sparsessies of bijvoorbeeld het deelnemen aan de training VIP Training Versterk persoonlijke (online) presentatie. Vergroot commerciële aantrekkingskracht

Spreek ik je binnenkort?

Richard

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer