Skip to content

Hou de zaag scherp. Zorgt voor persoonlijke groei en bloei van je organisatie

Door Richard S.T. de Vries

De dagen vliegen voorbij. De donkere dagen van de herfst volgen. De perfecte tijd een balans te maken over je bijdrage aan de resultaten van bijvoorbeeld je team. Of je organisatie.

Hoe doe je dat?
Een meetlat zijn de ‘7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van S. R. Covey.
Hij heeft hierover een lijvig boek geschreven.
Welke eigenschappen dat zijn?

Kijk naar YouTube filmpje Video Review for The 7 Habits of Highly Effective People.
Binnen 6 minuten tijd ken je de 7 eigenschappen. De 7 zorgen voor persoonlijke groei en bloei van organisaties.
Waarom een balans?
E-mails, WhatsApps, berichten op social media en telefoontjes vreten tijd. Je  bent steeds brandjes aan het blussen. Je laat je werkzaamheden bepalen door de waan van de dag.
Het gevaar
Anderen dicteren je tijd. Zij hebben invloed op je werkzaamheden. Wat ontbreekt is de tijd na te denken over het effect van je activiteiten. En wat je resultaten gaan leveren aan de bloei van de organisatie. Het gebruik van de 7 eigenschappen geeft invloed op je werk.
Win win
Je leert kijken hoe je gewenste resultaten gaat bereiken. In de toekomst en op de korte termijn. Covey geeft handvatten. Door de eigenschappen ‘wees proactief’.  ‘Begin met het einde voor ogen’ en ‘belangrijke zaken eerst’.
‘Eerst begrijpen, dan begrepen worden’ en ‘win win’ geeft je relatie weer in verhouding naar anderen. Het meest spreekt mij aan ‘hou de zaag scherp’.
Persoonlijke ontwikkeling
‘Hou de zaag scherp’ betekent: ga regelmatig werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Volg een workshop, organiseer een training of lees bijvoorbeeld blogs van DeOndernemer.nl.
Als trainer ben ik het met Covey van harte mee eens.
Voor een duidelijke, visuele kennismaking met Covey nu. Bekijk YouTube filmpjeVideo Review for The 7 Habits of Highly Effective People

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer