Skip to content

Ga toch bloggen!

Door Richard S.T. de Vries

Waarom gaan bloggen?
Om met de deur in huis te vallen. Waarom niet!? In deze blog geef ik kernachtig aan wat de voordelen zijn van bedrijfsblogs. Met daarbij drie adviezen die het schrijven van je blogs makkelijker maken.

Het visitekaartje dag in dag uit
Een blog is dag in dag uit het visitekaartje van je bedrijf. Je benut een goede kans je te profileren als ondernemer met zijn diensten en producten. Hoe? Door meer te vertellen over je drijfveren en je enthousiasme over je diensten en je producten. Door in te gaan op vragen van klanten. Door (potentiële) over actuele ontwikkelingen te informeren.

Het is een zaak van gewoon doen
Sommige ondernemers vinden het prettig te bloggen en sommige ondernemers zien alleen maar apen en beren op de weg. Dat kan. Uiteraard. Ieder moet doen waar hij goed in is en plezier aan heeft. Feit is wel dat als je hebt leren praten, je zeker blogs kan leren schrijven.

Hierbij 3 adviezen die ‘koudwatervrees’ bij je doen afnemen:

1. Denk voordat je gaat schrijven
Gebruik de O.D.I.L. regel:
– O staat voor onderwerp.
– D staat voor doel.
– I staat voor invalshoek.
– L staat voor lezer of lezersgroepen.

2. Kies voor een opvallende titel van je artikel
Even geen inspiratie? Oriënteer je dan eens bij DeOndernemer bij blogs. Uit eigen ervaring weet ik dat je artikel dan veel meer aandacht krijgt. Ik had voor een artikelals titel bedacht ‘Praat minder. Luister meer’. De redactie van de DeOndernemer kwam met de veelzeggende titelVerkoper moet aan LSD.

3. Schrijven is schrappen
Schrijven is schrappen. Vertel niet alles. Voorkom details. Hanteer W.H.I.D.A.: de lezer maakt continu razendsnel de afweging  ‘Wat Heb Ik Daar Aan’.

Moraal van het verhaal
Ik hanteer het motto van communicatiespecialist Gert Klooster “schrijven is spelen met taal”. Ga ermee aan de slag. Onderneem, pardon schrijf, en je wordt vanzelf handiger in het schrijven van bedrijfsblogs.

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer