Skip to content

Energiek ondernemen door lopen

Door Richard S.T. de Vries

Lopen geeft energie
Al jaren staat de tweede zondag van oktober garant voor spanning in de lucht bij huize De Vries. De 4 mijl van Groningen staat dan op het hardloopprogramma. Elk jaar is het doel de finish binnen de 30 minuten te passeren.
Het hardlopen is op veel manieren te vergelijken met ondernemen.

Lopen is teamwerk
Alleen ondernemen bestaat niet. Door samenwerking met derden bereiken je sneller je doel. Je maakt gebruik van elkaars kennis en ervaring. Samen sta je in heel veel opzichten  sterker.
Mijn loopmaat had bij de 4 mijl een slim hardloophorloge met realtime informatie over de actuele loopsnelheid. We gingen volgens plan op weg naar de gewenste tijd.
Lopen is motiveren
Soms is elke stap naar de hardloopschoenen een te veel. Zie je er tegenop te gaan lopen onder een grijs wolkendek waarbij de eerste regendruppels kletteren op het wegdek. Dan is het goed dat je een loopmaat hebt. Dat je elkaar doorheen sleurt en met tegenzin toch gaat lopen.
Train je alleen dan sla je sneller een training over. Mijn ervaring is dat je na een hardlooptraining je een stuk relaxter voelt. Ontspanning door inspanning.
Lopen is plezier
Humor ligt op straat. Helemaal als je daar oog voor hebt. Bij hardlopen kom je lopers in diverse gedaanten tegen. Dat maakt het boeiend naar te kijken. Helemaal als je de diversiteit aan hardloopstijlen opmerkt.
De ene hardloper beweegt zijn handen als een bokser vervaarlijk zwaaiend van links naar rechts. De andere hardloper lijkt zijn handen voor borstcrawl te gebruiken. Iedere hardloper heeft zo zijn persoonlijke stijl.
Lopen en wandelen geef lucht
Je komt bij ondernemen voor complexe zaken te staan. Je denkt. Je piekert. Je noteert invallen.
Niets van dat alles komt in de richting van een oplossing. De zaak lijkt muurvast te zitten.
Wat helpt is gaan hardlopen. Of wandelen. Je komt energiek terug. Je krijgt ‘plotseling’ een idee hebt hoe je een en ander kan rechttrekken.
Hardlopen en wandelen geven je op veel manieren energie.

P.S. Ga lopen met Richard de Vries!
Wil je de kracht van rustig hardlopen of wandelen ervaren in combinatie met sparren over aspecten van ondernemen. Over zaken als e-mailing, sociale media, bedrijfswebsite en (telefonische) verkoopgesprekken?
Dat kan! Na het lopen volgt een sparsessie ondernemen.
Aanmelden loop & sparsessie
[activecampaign form=124]
Met sportieve groet,
Richard de Vries

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer