Skip to content

Door deze 5 adviezen een buitengewoon 2016

Door Richard S.T. de Vries

Tijd om de bakens te verzetten?
2016 nadert met rasse schreden. Tijd voor een terugblik. Zijn je ideeën en ambities uitgekomen? Of ben je vooral via de automatische piloot aan het werk gegaan. Letterlijk je hebt vooral gedaan wat je altijd al deed. Dat is makkelijk. Ook in 2016. Het kan anders? Hoe! Lees dan verder… .
1. Blijf vernieuwen
Vaak komt Einstein om de hoek kijken zodra iets riekt naar routine. Hij zei: “Als je doet wat je altijd hebt gedaan krijg je de resultaten die je altijd, tot nu toe, hebt gekregen”. Blijf vernieuwen. Blijf nieuwsgierig naar actuele ontwikkelingen. Dat is waar en tegelijkertijd lastig te veranderen. Er is echter hoop!
2. Gebruik aantal adviezen van Ben Tiggelaar
Met stevige motivatie, voldoende doorzettingsvermogen en het gebruiken van adviezen van dr. Ben Tiggelaar kom je een eind. Dat vereist een ijzeren discipline. De wil om anders te denken en anders te doen bij ondernemen. Je gewoontegedrag onder de loep nemen. Niet gaan navelstaren en eindeloos denken. Kom in actie en onderneem. Iedere voornemen gaan koppelen aan te meten actiestappen. Dat lijkt zwaar allemaal. Dat hoeft niet zo te zijn. Kwestie van doen. Kwestie van volhouden. Kwestie van evalueren en waar nodig bijstellen.
3. Lach meer in 2016
Humor ligt op straat als je daar oog en oor voor hebt. Goede leidraad heeft de auteur Simon J. Carmiggelt gegeven: “Ooit een normaal mens ontmoet? En hoe beviel die!”
Relativeren helpt bij stressvolle momenten. Achteraf bekeken valt het vaak enorm mee.
4. Gebruik gezond verstand
Shakespeare, ver voor onze hectische tijd gaf een wijze les “there is nothing good or bad, but thinking makes it so”. Het is maar dat je het weet. Blijf niet hangen in zelfbeklag. Onderneem actie!
5. Blijf in beweging
Voor 2016 wens ik je veel moed, veel wijsheid, veel actie en goede resultaten. Blijf in beweging en benut kansen. O ja, mijn leidraad is: kleine stapjes vooruit, zijn beter dan grote woorden.
Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op.
rdevries  Richard S.T. de Vries | bedrijfstrainer
  Bel voor direct contact 050 314 34 70
  Mail naar info@devries-adviesentraining.com

Interesse voor Richard als spreker?
Richard als spreker
Iedere week publiceer ik blogs over onder meer zakelijk netwerken, acquisitie en zakelijke omgang met collega’s en met klanten. Ik schrijf zoals ik praat. Ik praat zoals ik schrijf. Kernachtig. Concreet. Praktische tips. De inhoud van deze blogs zijn prima voor het voetlicht te brengen:
– Teamdagen | – Workshops |– Presentaties.
Uw doel is mijn uitgangspunt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op!

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer