Skip to content

Uit de comfortzone. In the spotlight loont

Door Richard S.T. de Vries

stock-3Bij bedrijfstrainingen help ik ondernemende mensen de stap te wagen uit de comfortzone te komen. Het gaat om nieuwe activiteiten te durven ondernemen voor het realiseren van goede resultaten.
Indringende vragen
Veel gestelde vragen tijdens bedrijfstrainingen zijn:
– Hoe kom ik onder de aandacht van interessante klanten?
– Hoe overtuig ik potentiële klanten van de waarde van mijn dienst?
– Wat moet ik allemaal vertellen tijdens een telefonisch verkoopgesprek?
– Hoe maak ik een plezierige en onvergetelijke indruk tijdens netwerkgesprekken?
Teveel kennis te weinig actie
Het opvallende is dat voldoende kennis aanwezig is een goed antwoord te geven op bovenstaande vragen. In de zoektocht naar nuttige adviezen vormt het Internet een onuitputtelijke bron. Dat is aan de ene kant prima en aan de andere kant werkt het verlammend.
Het grote nadeel is dat deelnemers door blijven lezen en alle hypes volgen en tegelijkertijd niet in actie komen.
Ze blijven hangen in de veilige comfortzone van de onlinewereld. Want ga maar na wie heeft echt zinvol werk geleverd? Is dat degene die op een dag 112 e-mails heeft weggewerkt of degene die het aandurfde 15 interessante klanten op een dag te bellen?
Draait om actie
Wat je ook wilt bereiken op een gegeven moment komen nieuwe acties om de hoek kijken. Acties die betekenen dat je uit de comfortzone begeeft en ‘in the spotlight’ komt. Dat gaat niet van de ene dag op de andere dag. De reden? Het heeft te maken met gedragsverandering. En een van de aller moeilijkste factoren is het consequent uitvoeren van gedragsverandering.
Mijn leidraad kleine stappen vooruit betekenen meer dan grote woorden. Dit betekent dat je 2 tot maximaal 3 doelen met volle kracht nastreeft wat je wilt bereiken. Dat is te overzien en behapbaar.
DAe0Kdj-1Waar sta je voor?
De rode draad is dat het belangrijk is in 1 woord en in 2 tot 3 zinnen te verwoorden waar je voor staat. Wat je anders doet dan andere aanbieders. Wat klanten in je diensten waarderen. Dit betekent  een sterke overtuiging in eigen kunnen. Dikwijls het afwerpen van schroom zich in de ‘spotlight’ te bewegen. Het resultaat is dat je klanten aantrekt die bij je passen. Waar je blij van wordt en die je waarderen. Al met al een win-win situatie. En daar horen nieuwe acties bij die alleen maar ontstaan door uit de comfortzone te komen.
Binnenkort gaan sparren over je voornemen nieuwe acties vorm en inhoud te geven?
– BEL voor direct contact 050 314 3470

– OF MAIL ALVAST JE VRAAG Ik neem  contact met je op voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvend telefoongesprek.

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer