Skip to content

Bedrijfsworkshops. Altijd doen! Of zonde van de poen?

Door Richard S.T. de Vries

Een bedrijfsworkshop is bij uitstek geschikt de boel binnen een bedrijf op te schudden. Op te schudden door een onafhankelijke derde die niet historisch belast is met allerlei zaken en mensen. Uiteraard met respect en toegesneden op de actuele situatie binnen het bedrijf.

Het grote voordeel is dat uitgesproken wordt, wat al lang in de wandelgang bekend is. Dit betekent psychologische winst voor de ontwikkeling van medewerkers, teams en het bedrijf.

Hernieuwde energie. Betere resultaten
Dit betekent de kritiek van medewerkers serieus nemen. Actief luisteren met twee oren en de bereidheid hebben de mouwen op te stropen. De kennis is aanwezig binnen het bedrijf. Helaas is de opbouwende kritiek van medewerkers erg vaak gericht aan dovemans oren. Het gevolg? De moedeloosheid sluipt erin. De energie lekt weg en de resultaten donderen achteruit. Bij een echte workshop is aandacht, tijd en ruimte de huidige en de gewenste situatie te bespreken. De marsroute te bepalen hoe iedereen een bijdrage gaat leveren aan de beoogde situatie. Dit levert hernieuwde energie en betere resultaten op.

Moraal van het verhaal
Dit is commercieel preken voor eigen parochie. Maar toch. Een bedrijfsworkshop altijd doen. Dit levert, mits goed aangepakt, poen op. Wat je er voor moet doen is haarscherp je doel bepalen. Investeren in een onafhankelijke derde die een zinvolle bijdrage aan het ontwikkelen en het uitvoeren van een workshop levert. Een workshop is een echte workshop door actieve werkvormen. Mijn tip. Zet kleine stapjes en wees bescheiden in grote woorden. Dat is leuk voor de bühne maar zet weinig zoden aan de dijk.

Meer weten?

Bel voor direct contact 050 314 34 70

– Ik wil meer weten over

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer