Skip to content

3 geheimen van succesvolle verkoopgesprekken

Door Richard S.T. de Vries

1e geheim: Succesvolle verkopers zijn lopende encyclopedieën
Een opdracht hengel je niet zomaar naar binnen. Daar gaat veel zelfstandig werk achter de bühne aan vooraf. Het is de kunst zinvol gebruik te maken van de bronnen op het Internet.
Een eerste kennismaking met je potentiële klant krijg je door het verkennen van de bedrijfswebsite en profielen op socialmedia kanalen. Dat geeft je een eerste indruk over je klant en zijn bedrijf.
Mijn tip is maak gebruik van bronnen op Internet die met een paar muisklikken binnen je bereik zijn.
2e geheim: Je bespreekpunten bepalen koers van verkoopgesprek
Over het algemeen zijn verkopers sociale mensen. Altijd in voor een kwinkslag en een prettig gesprek. De sfeer in het verkoopgesprek levert minimaal het cijfer 8 of hoger op. Dat is op zich goed maar kan slecht uitvallen. Slecht uitvallen doordat je vergeet waarvoor je komt namelijk het verkopen van je zakelijke dienst.
Mijn geheim is dat je een lijst met doordachte bespreekpunten paraat hebt. Deze punten licht je toe aan het begin van je acquisitiegesprek. Je vraagt aan de klant of dat goed is en of nog meer aan bod moet komen. Deze aanpak garandeert dat je voor een groot gedeelte de koers van je gesprek uitzet.
3e geheim: Succesvolle verkopers maken veel vlieguren
Ik hoor vaak de stelling: succesvol verkopen kan je niet leren. Dat beheers je of dat beheers je niet.  Dat is mij te kort om de bocht. Natuurlijk een aantal verkopers hebben zelfvertrouwen, stralen dat uit en bereiken direct goede resultaten. Dat kan. De zogeheten natuurtalenten onder de verkopers.
Echter voor de meeste verkopers betekent succesvol verkopen veel vlieguren maken. Door de bereidheid veel tijd en energie in te stoppen door het bestuderen van vakliteratuur of het volgen van een training. Door regelmatig je gesprekken te evalueren en anderen om feedback vragen.
Mijn tip is investeer in je persoonlijke ontwikkeling. Maak volop gebruik van bronnen op Internet zoals www.deondernemer.nl, het volgen van webinar of  een workshop.
Veel succes met je verkoopgesprekken.
Ik ben benieuwd naar je ervaring. 2 weten meer dan 1. Laat het me weten. Je krijgt altijd een reactie. Mail naar info@devries-adviesentraining.com.
N.B. Meer lezen over acquisitie?
– Oriënteer je dan eens verder op deze website https://devries-adviesentraining.com/
— Of stel je vraag tijdens telefonisch adviesgesprek. Bel voor direct contact naar 050 314 34 70
Veel succes met je acquisitiegesprekken.
Met vriendelijke groet,
Richard ST de Vries

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer