Skip to content

3 adviezen voor houvast in stormachtige tijden

Door Richard S.T. de Vries

  • In week 6 meest gelezen blog bij landelijk platform DeOndernemer
Soms zit alles tegen. Dat is lastig. Zeker als de druk hoog is opdrachten te verwerven. Klanten steeds meer verwachten. De ontwikkelingen op onder meer socialmedia gebied steeds sneller gaan. In deze vernieuwde blog 3 adviezen om als ondernemer op koers te blijven. Met 3 adviezen van lezers om in stormachtige tijden het stuur recht te houden.

1. Creëer een netwerk met ondernemers
Het vergt uithoudingsvermogen en de drive in actie te blijven. Een netwerk van ondernemers uit vergelijkbare branches is fijn. Zij kennen de klappen van de zweep en hebben vaak goede adviezen. Adviezen waardoor je met hernieuwde energie aan de weg blijft timmeren. Dag in. Dag uit.
2. Volg webinars
Het aanbod van webinars is overweldigend. Op alle aspecten van ondernemen is een webinar te volgen. Het voordeel is dat je in korte tijd veel nuttige adviezen te horen krijgt. Het is een goede manier je kennis ‘up to date’ te houden. Je gaat onderdelen van ondernemen met een frisse blik bekijken. Wellicht ga je bepaalde zaken op een andere en effectievere manier aanpakken.
3. Lees inspirerende boeken
Een klassieker is het boek van S.R. Covey ‘De zeven eigenschappen van effectieve leiderschap’.  Zijn zeven eigenschappen zijn verdeeld over ‘overwinningen op jezelf’, ‘overwinningen op je omgeving’ en ‘vernieuwing’. Een inspirerend boek die verder reikt dan de waan van de dag. Met name ‘overwinningen op jezelf’ geeft houvast een richting te kiezen die nu bij je past.
Ben Tiggelaar pleit in zijn boek ‘Dromen. Durven. Doen’ voor meetbaar en concreet gedrag. De ondertitel geeft kernachtig weer wat lastig is bij gedragsverandering ‘Het managen van de lastige persoon op aarde: jezelf’.
4. Drie adviezen van lezers om het stuur recht te houden
A. Ga naar ondernemersontbijtjes voor inspiratie
Aldus Brighart.
B. Blijven innoveren en meedoen. Het hebben van vertrouwen is zeer belangrijk
Aldus Bakir Lashkari van Www.Lashkari.nl en www.kdbc.nl

C. Het boek “Corporate Samourai” van F. Rutgers
“Het helpt ondernemers om betere resultaten uit hun team te halen. Gemakkelijk te lezen, eenvoudig te begrijpen en je kunt er direct mee aan de slag!” Aldus Fred Rutgers.
Samenvattend
Een ding is zeker. Alles verandert. Dat pleit voor levenslang leren en blijven trainen. Ik ben benieuwd, in de woorden van Covey, hoe hou je de zaag scherp? Kortom, welke adviezen heb je om in stormachtige tijden het stuur recht te houden. Laat een reactie achter. Je reactie kan met vermelding van je naam en bedrijfswebsite in een vernieuwde blog komen te staan.
Mail hier je advies door.
Heb je een vraag over persoonlijke effectiviteit in stormachtige tijden? Wie vraagt, bereikt meer.
rdevries
Richard S.T. de Vries | bedrijfstrainer
Bel voor direct contact 050 314 34 70

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer