Skip to content

5. Van tekst naar beeld: Dall-E werkwijze

Welkom bij de les over DALL-E, de geavanceerde AI-technologie die een nieuwe dimensie toevoegt aan visuele creativiteit. Deze les is speciaal samengesteld om jou een grondig inzicht te geven in wat DALL-E is, hoe het functioneert, en vooral, hoe jij het effectief kunt inzetten bij je LinkedIn berichten.

Jouw ervaring in deze les zal bestaan uit de volgende onderdelen:

1.            Enquête
We starten met een korte enquête. Dit is een cruciaal onderdeel, want het helpt je je huidige kennis en verwachtingen met betrekking tot DALL-E te begrijpen.

2.            Toelichting op Enquête Vragen 2 en 3
Na de enquête duiken we dieper in jouw antwoorden, met speciale aandacht voor vraag 2 en 3. Deze toelichting is bedoeld om jou een helder beeld te geven van hoe DALL-E van waarde kan zijn voor jouw werk en welke mogelijke zorgen of twijfels je zou kunnen hebben.

3.            Loom Video met Instructie over DALL-E
Als een centraal onderdeel van onze training bekijken we een gedetailleerde Loom-video die stap voor stap uitlegt hoe DALL-E werkt.

Het doel is om jou vertrouwd te maken met DALL-E, maar ook om je te voorzien van de vaardigheden en het zelfvertrouwen om deze tool te gebruiken voor het verrijken van jouw creatieve output.


1. ENQUETE
1. Wat weet je al over DALL-E?

 – Ik heb nog nooit van DALL-E gehoord.
– Ik ken de basis, maar wil er meer over leren.
– Ik heb enige ervaring met het gebruik van DALL-E.

2. Hoe denk je dat DALL-E waarde kan toevoegen aan LinkedIn content?

– Door unieke en gepersonaliseerde afbeeldingen te creëren.
– Door tijdsbesparing bij het ontwerpen van visuals.
– Ik ben niet zeker hoe DALL-E van waarde kan zijn voor LinkedIn.

3. Heb je zorgen met betrekking tot het gebruik van AI voor visuele content?

– Ja, met name over auteursrechten en originaliteit.
– Ja, over de kwaliteit van AI-gegenereerde afbeeldingen.
– Ja, over ethische overwegingen.


2. TOELICHTING ENQUETE VRAAG 2 EN VRAAG 3

-> Hoe denk je dat DALL-E waarde kan toevoegen aan LinkedIn content?

DALL-E kan afbeeldingen genereren die uniek zijn voor JE specifieke boodschap of thema. Bijvoorbeeld, als JE een post schrijft over innovatie in technologie, kan DALL-E een afbeelding creëren die dit concept visueel weergeeft, waardoor JE post meer opvalt en relevanter wordt voor je lezers.

Het maken van aangepaste visuals kan veel tijd kosten, vooral als je niet over de nodige ontwerpvaardigheden beschikt. DALL-E biedt een snelle manier om professionele afbeeldingen te genereren, wat tijd bespaart die je anders zou besteden aan het handmatig ontwerpen of zoeken naar geschikte afbeeldingen.

– > Heb je zorgen met betrekking tot het gebruik van AI voor visuele content?

Ja, met name over auteursrechten en originaliteit
Deze zorg is zeker terecht. Auteursrechten en originaliteit zijn belangrijke aspecten in creatieve werken. Bij het gebruik van AI-generatoren zoals DALL-E, is het essentieel om op de hoogte te blijven van de auteursrechtelijke richtlijnen en te zorgen dat de content die je creëert of deelt geen inbreuk maakt op de rechten van anderen.

In gevallen van twijfel, is het raadzaam juridisch advies in te winnen of te kiezen voor originele creaties.

Ja, over de kwaliteit van AI-gegenereerde afbeeldingen

Deze twijfel kan terecht zijn, vooral als men streeft naar een bepaald niveau van artistieke kwaliteit of detail. Hoewel AI-technologieën zoals DALL-E indrukwekkende resultaten kunnen leveren, kunnen ze soms afwijken van de verwachtingen, vooral in complexe of zeer specifieke ontwerpscenario’s.

Het is aan te raden om AI-gegenereerde afbeeldingen te beoordelen en eventueel aan te passen met behulp van een professional voor publicatie.

Deze zorgen zijn zeer geldig. Het gebruik van AI in creatieve processen brengt verschillende ethische vraagstukken met zich mee, zoals transparantie over het gebruik van AI, de impact op traditionele creatieve beroepen, en de authenticiteit van kunstwerken.

Het is belangrijk om ethische richtlijnen te volgen, transparant te zijn over het gebruik van AI in je creaties, en rekening te houden met de bredere culturele en sociale impact van je werk.


3. LOOM VIDEO MET INSTRUCTIE OVER DALL-E

Dit gedeelte bestaat uit 2 delen. Het eerste deel is de LOOM video ‘Waar tekst en beeld samenkomen’ en het tweede gedeelte volgt de gebruikte schriftelijke instructie.

Deel 1 LOOM video Waar tekst en beeld samenkomen


Deel 2 Schriftelijke instructies
Om een perfecte en realistische illustratie te creëren met behulp van DALL-E, zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten die je in overweging moet nemen. Hier is een lijst van 5 cruciale aspecten:

1. Gedetailleerde en precieze beschrijvingen
Zorg ervoor dat je beschrijving zo gedetailleerd en specifiek mogelijk is. DALL-E reageert op de nuances in je tekst, dus het vermelden van specifieke elementen, kleuren, stijlen, en stemmingen kan aanzienlijk bijdragen aan de realisme en relevantie van de gegenereerde afbeelding.

2. Realistische verwachtingen en scènes:
Hoewel DALL-E creatief en krachtig is, werkt het het beste met realistische en logische scenario’s. Vermijd het creëren van te fantasierijke of onmogelijke taferelen als je streeft naar realisme. Blijf binnen de grenzen van wat fysiek en logisch mogelijk is in de echte wereld.

3. Aandacht voor verlichting en schaduw
Correcte verlichting en schaduw zijn essentieel voor realistische afbeeldingen. Geef indien mogelijk aanwijzingen over de lichtbron, de intensiteit en de richting van het licht, en hoe het de objecten en personages in je illustratie zou moeten beïnvloeden.

4. Consistentie in perspectief en verhoudingen
Een consistent perspectief en nauwkeurige verhoudingen zijn cruciaal voor realisme. Geef duidelijke aanwijzingen over het perspectief (bijvoorbeeld vogelperspectief, kikkerperspectief) en zorg ervoor dat de verhoudingen van objecten en figuren in lijn zijn met hun omgeving.

5. Kleurgebruik en textuur
De keuze van kleuren en texturen draagt bij aan de algehele realiteit van een afbeelding. Specificeer indien nodig de gewenste kleurenschema’s, texturen (zoals houtnerf, metallic, stoffig) en hoe deze zich moeten gedragen in verschillende delen van de illustratie.

Door deze aandachtspunten in acht te nemen, kun je de kracht van DALL-E effectief benutten om realistische en hoogwaardige illustraties te creëren die goed aansluiten bij je visie en doelstellingen.

EEN VOORBEELD VAN EEN INSTRUCTIE AAN DALL-E

Ik:
Geef een voorbeeld van een perfecte beschrijving voor een kleurenillustratie gemaakt door Dall-E als het gaat om deelnemers die online een basistraining ChatGPT 24/7 schrijfassistent volgen.

ChatGPT:
Een perfecte beschrijving voor een kleurenillustratie gemaakt door DALL-E, gericht op deelnemers die online een basistraining ChatGPT 24/7 schrijfassistent volgen, zou gedetailleerd en specifiek moeten zijn. Hier is een voorbeeld:

Beschrijving:
“Creëer een levendige en kleurrijke illustratie die de setting van een online basistraining ChatGPT 24/7 schrijfassistent visualiseert. In het midden van de afbeelding, plaats een groep van vijf deelnemers van diverse afkomsten – twee vrouwen en drie mannen, met een mix van Aziatische, Afrikaanse, en Europese etniciteiten. Ze zitten comfortabel in hun respectievelijke thuisomgevingen, met laptops of tablets voor zich, aandachtig kijkend naar het scherm.

De schermen tonen een interactieve interface van ChatGPT, met zichtbare tekstballonnen die een conversatie tussen de gebruikers en de AI weergeven. De achtergrond moet een collage zijn van verschillende woonkamers en studeerkamers, die de diversiteit aan werkplekken van thuiswerkers illustreert.

Deze beschrijving biedt specifieke details over de compositie, de personages, de omgeving, de kleuren, en de sfeer, wat allemaal helpt om een duidelijk en gedetailleerd beeld te creëren dat door DALL-E kan worden gevisualiseerd.
Belichting moet helder en optimistisch zijn, met een focus op gezichtsuitdrukkingen die interesse en betrokkenheid uitdrukken. Gebruik een kleurenpalet dat warmte en positiviteit uitstraalt, met zachte blauwe en groene tinten voor de interface en warme aardetinten voor de omgeving. Voeg subtiele details toe zoals notitieblokken, pennen, en koffiekopjes om een realistische en gezellige leeromgeving te creëren.”

En dit is het resultaat
De voorbeelden zijn in de eerste ronde gemaakt door Dall-E zijn een webp bestand. Ik download de 2 voorbeelden en maak het jpeg bestanden door https://convertio.co/nl/webp-jpeg/

Dat is handig als je de illustraties wilt gebruiken bijvoorbeeld voor je LinkedIn berichten, je nieuwsbrief of je e-mailing.

Veel plezier en succes met het maken van prachtige illustraties.