Skip to content

4.1 In 7 stappen van idee naar persoonlijk LinkedIn bericht

Welkom bij de praktische les ‘In 7 stappen van idee naar persoonlijk LinkedIn bericht’,  waar we ons richten op het effectief gebruiken van ChatGPT voor het schrijven van een persoonlijk LinkedIn bericht. In deze les, ondersteund door een LOOM video, maken we zeven cruciale stappen om een persoonlijk en LinkedIn bericht te creëren. Deze stappen zijn ontworpen om je te helpen van concept tot publicatie, en verder.

1. ZEVEN STAPPEN VAN IDEE NAAR PERSOONLIJK LINKEDIN BERICHT

Laten we ze samen ontdekken, waarbij hieronder de opsomming van de stappen en daarna volgt de uitleg over ChatGPT bij de LOOM video.

1.            Bedenken van ideeën
We beginnen met het brainstormen en genereren van frisse, aantrekkelijke ideeën voor je bericht. Dit is de basis waarop je je bericht bouwt.

2.            Schrijven van LinkedIn bericht
Vervolgens schrijf je een eerste versie van je bericht, gebaseerd op het gekozen idee. Dit is waar je creativiteit tot uiting komt.

3.            Seth Godin perspectief
Bekijk je bericht door de bril van marketinggoeroe Seth Godin. Hoe zou hij je bericht benaderen? Dit helpt om een unieke invalshoek en relevantie in je bericht te brengen.

4.            Storytelling & Cialdini-elementen
Combineer de kracht van storytelling met de psychologische principes van Robert Cialdini. Dit maakt je bericht niet alleen boeiend maar ook overtuigend.

5.            Herschrijven in Word
Kopieer je bericht naar een Word-document en begin met het schaven en herschrijven. Dit is waar je je bericht verfijnt en perfectioneert.

6.            Controle door ChatGPT
Gebruik ChatGPT voor een extra controle van je tekst. ChatGPT kan helpen met grammatica, stijl, en inhoudelijke suggesties.

7.            Laatste schaafronde
Kopieer je tekst terug in het Word-document voor een laatste ronde van schaven en herschrijven. Dit zorgt ervoor dat je bericht zo sterk mogelijk is.

Bonustip
Hergebruik je LinkedIn bericht na drie maanden. Dit helpt om je zichtbaarheid te vergroten en biedt een kans om met ChatGPT instructies te verfijnen en aan te passen aan de huidige trends.


2.1 LOOM VIDEO 7 STAPPEN VAN IDEE NAAR PERSOONLIJK LINKEDIN BERICHT
Kijk verder bij


2.2 PROMPTS 7 STAPEN VAN IDEE NAAR PERSOONLIJK LINKEDIN BERICHT

1e Prompt
* Je bent een uitstekende marketeer die kennisondernemers kan overtuigen ook gebruik te maken van de telefoon om in contact te komen met linkedin connecties. De toekomstige klanten.
* Maak een content kalender met 6 rijen en 3 kolommen. De eerste kolom voor een invalshoek van een linkedin bericht, de 2e kolom met een uitwerking van de invalshoek in 4 zinnen en derde kolom met een call to action.

2e Prompt
* Maak van onderstaande tekst een persoonlijk en overtuigend bericht op linkedin. Gerricht op kennisondernemers die last hebben van belangst.

3e Prompt
*Bewerk deze tekst door de bril van Seth Godin.

4e Prompt
* De tekst is bijna goed. Wil je de tekst bewerken door gebruik te maken van elementen van storytelling in combinatie met de strategieën van Cialdini.

5e Prompt
* Beoordeel de tekst op duidelijkheid. Actief taalgebruik.
* Beoordeel de tekst op je vorm. Stijl en spellingsfouten.


2.3 MAAK KENNIS MET SETH GODIN EN ROBERT CIALDINISeth Godin op LinkedIn.
. https://www.linkedin.com/in/sethgodin/

– Seth Godin over Everything You (probably) DON’T Know about Marketing.
. Kijk verder bij https://www.youtube.com/watch?v=BPK_qzeH_yk&t=687s

Robert Cialdini op LinkedIn.
. https://www.linkedin.com/in/robertcialdini/

Robert Cialdini over Science Of Persuasion
. Kijk verder bij https://www.youtube.com/watch?v=cFdCzN7RYbw