Skip to content

1.3 Checklijst * ChatGPT als schrijfassistent voor LinkedIn berichten

⬜️ Verzamel ideeën
Neem een moment om na te denken over wat er speelt in je branche. Wat zijn de hete hangijzers? Zijn er nieuwe trends of ontwikkelingen? Schrijf alles op wat in je opkomt.

⬜️ Luister naar je netwerk
Wat vragen je connecties vaak? Zijn er onderwerpen die regelmatig in discussies naar voren komen? Voeg deze toe aan je lijst.

⬜️ Persoonlijke Touch
Denk na over je eigen ervaringen en inzichten. Wat kun je delen dat waardevol en uniek is? Dit maakt je berichten authentiek en boeiend.

⬜️ Conceptbericht creëren
Kies een onderwerp. Neem je lijst erbij en kies een onderwerp dat je aanspreekt en relevant is.

⬜️ Gebruik ChatGPT
Start ChatGPT en beschrijf het gekozen onderwerp. Vraag om een concept voor een LinkedIn bericht.

⬜️ Let op structuur en toon
Bekijk het gegenereerde concept. Heeft het een duidelijke structuur? Past de toon bij je persoonlijke of professionele stijl?

⬜️ Personalisatie van je bericht
Voeg je eigen sausje toe. Neem het ChatGPT-concept en verrijk het met je eigen ervaringen, meningen of unieke inzichten. Dit maakt je bericht persoonlijker en relatiever.

⬜️ Wees echt
Zorg ervoor dat wat je toevoegt echt een weerspiegeling is van wie je bent en waar je voor staat. Authenticiteit is de sleutel tot resonantie.

⬜️ Plan je bericht:
Gebruik LinkedIn’s planningsfuncties of een externe tool (bijvoorbeeld www.shieldapp.ai/) om je bericht op het optimale moment te plaatsen.Monitoring en respons

⬜️ Blijf betrokken
Nadat je bericht is geplaatst, houd de reacties in de gaten. Zijn er vragen of opmerkingen?

⬜️ Reageer actief
Neem de tijd om te reageren op reacties. Dit toont betrokkenheid en stimuleert verdere interactie.

⬜️ Leer en pas aan
Gebruik de feedback en interacties om je toekomstige berichten te verbeteren. Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je LinkedIn berichten niet alleen goed doordacht en relevant zijn, maar ook een persoonlijke touch hebben die weerklank creëert met je netwerk.

Het gaat erom een balans te vinden tussen wat ChatGPT kan bieden en je eigen unieke inbreng, om zo content te creëren die echt opvalt.