Skip to content

De prijs van aarzeling. 3 Manieren waarop telefoonangst de weg naar opdrachten blokkeert

Door Richard ST de Vries

Ontdek hoe telefoonangst de weg naar opdrachten blokkeert. Leer 3 manieren om deze angst te overwinnen en jouw bedrijf te laten groeien. Je hebt een waardevolle boodschap en diensten die het verschil kunnen maken. Maar toch… die telefoon. Het voelt als een loodzware last. Het idee om potentiële klanten op te bellen maakt je nerveus, angstig zelfs. Je bent niet alleen. Veel Nederlandse en Belgische kennisondernemers worstelen met dezelfde uitdaging: de angst om de telefoon te pakken.

Waarom zijn we zo terughoudend?

Angst voor afwijzing, onzekerheid over waar te beginnen en een sterke voorkeur voor online communicatie zijn 3 obstakels die tussen jou en nieuwe opdrachten staan. Laten we eens kijken naar hoe deze angsten de groei van jouw bedrijf belemmeren.

1. Angst voor afwijzing

De gedachte aan afwijzing is verlammend. Het idee dat een klant jouw aanbod afwijst, voelt als een persoonlijke afwijzing van jouw waarde als kennisondernemer.

Dit is de harde waarheid. Door de angst voor afwijzing vermijdt je teleurstelling en mis je kansen. Wanneer je niet de moed hebt de telefoon op te pakken, laat je potentiële opdrachten aan je neus voorbijgaan.

2. Onzekerheid waar te beginnen

Onzekerheid over waar te beginnen maakt het moeilijk om een gestructureerd en effectief gesprek te voeren. Je struikelt over je woorden en laat kansen liggen. Het gebrek aan duidelijkheid maakt het voor klanten lastig de waarde van je diensten te zien, waardoor ze naar andere aanbieders gaan.

Zelfverzekerde telefoongesprekken

3. Voorkeur voor online communicatie

Het internet biedt een veilige haven, een comfortabele afstand tussen jou en de klant. Maar hier schuilt het gevaar. Door te blijven hangen achter het scherm verlies je het persoonlijke contact uit het oog.

Een telefoongesprek biedt je de mogelijkheid om menselijk te verbinden, om een relatie op te bouwen. Wanneer je alleen online communiceert, laten je kansen liggen om het vertrouwen van klanten te winnen.

Wat nu? Actie ondernemen!

Het is tijd de angst te overwinnen, de onzekerheid te omarmen en de telefoon op te pakken.

Onthoud: elke afwijzing brengt je dichter bij een ja. Elke stap die je zet, hoe klein ook, brengt je dichter bij jouw doelen.

PS
Ben jij klaar om de volgende stap te zetten? Jouw toekomstige klanten wachten op jouw waardevol telefoongesprek.

Denk je. Leuk allemaal Richard. Ik zie er nog huizenhoog tegenop.

Boek HIER een vrijblijvend motivatiegesprek. Ik help je succesvol op weg.

Richard ST de Vries
Telefoontrainer & Coach

WIL JIJ SPARREN?

Afspraak maken
Richard S.T. de Vries - Telefoontrainer & ZOOM*meetingtrainer