“Ik weet wat mijn valkuil is. Toch lijkt die te groot om zelf overheen te komen. De training met Richard had twee doelen: mezelf overwinnen en succes hebben met bellen. Van te voren twijfelde ik wel, gaat mij dit echt lukken…? Ik heb een leuke babbel, maar ben ook een ‘vakidioot’, commercieel bellen is voor mij van begin tot eind een drama!
Richard heeft voor mij direct een aantal inzichten duidelijk gekregen. Grootste valkuil: mijn enthousiasme is ‘killing’! Aan de hand van wat hij zag en hoorde heeft hij mij vervolgens geholpen om een belscript te maken, mijn leidraad voor telefonische akties.
Hij heeft mij vervolgens ook gecoacht met het bellen, dat heeft mij enorm geholpen. Meteen horen wat er mis gaat, hoe ik dat kan voorkomen en de volgende bellen. Heel waardevol, met als resultaat dat ik veel beter in mijn schoenen sta en het aandurf om het regelmatiger te gaan doen.
Voor mensen die snel op de inhoud gaan en (te) enthousiast hun verhaal willen vertellen is de coaching van Richard absoluut een aanrader. Hij houdt goed in de gaten wat voor mens je bent, geeft geen standaard tips, maar tips die bij jou passen en zorgen voor het gewenste resultaat.
Richard heeft humor, respect voor wie en wat je bent en vertaalt dat in passende handvatten zodat telefonische contactmomenten zinvol en waardevol worden”
Sylvia ter Wal
Zelfstandig P&O Adviseur – P&O Service Noord-Nederland

“Door het verlies van een grote klus móest ik snel actie ondernemen om weer nieuwe opdrachten te krijgen… en om ondernemers te laten weten wie ik ben en wat ik doe bleef er maar één ding over: (lauw) bellen. Het idee was er wel… “even” een pakkende mail bedenken, en daar achteraan bellen. Simpel toch?

Nou nee…. als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel ondernemers lastig vallen, ik help ze veel liever …

Via een kennis kwam ik bij Richard terecht, en die leerde me dat het helemaal niet zo erg hoefde te zijn. Omdat we nu niet echt vlak in de buurt wonen hebben we veel op afstand kunnen afspreken en één keer bij hem op kantoor. Erg fijne gesprekken waar ik veel energie uit heb gekregen, én heb geleerd dat “lauw” bellen helemaal niet zo erg hoeft te zijn. Richard heeft me ook geholpen de mailing op te stellen, zodat het geheel van mail en belactie op elkaar kon sluiten. Fijn dat we veel hebben kunnen oefenen, waarbij Richard afwisselend de afwijzende, de geïnteresseerde, de kritische of de achterdochtige klant speelde.

Uiteindelijk heeft het in ieder geval geresulteerd in een hele mooie grote opdracht en … prospects bellen is nog steeds niet écht “mijn ding”, maar ik lig er niet meer wakker van!”
Anja Dijkstra-de Haan
Op zoek naar ondernemers die meer uit hun administratie willen halen…


“Leuke en actieve training met de secretariaat medewerkers/medisch secretaresses. Praktisch en no-nonsense waren hier de kernwoorden”

Rinske v.d Schuit-v.d Meij 
Manager (forensische)ambulante zorg noord Nederland bij Trajectum LVB


“Richard is een nuchtere noorderling die goed kan luisteren en je de juiste adviezen geeft in een ongedwongen sfeer. Ik heb bij hem de cursus professionele Elevator pitch gevolgd waarin hij mij in een zeer kort tijdsbestek ideale tips heeft gegeven en een goede basis waar ik veel aan heb gehad. Voor een doelgerichte training kan ik Richard zeker aanbevelen”

Henk Siemensma
Verkoopadviseur bij Auto’s Tolman Drachten


“In juni 2016 downloadde ik, via de website van Richard, het e-book, “in 4 stappen een professionele en oprechte pitch”. Ik zocht een trainer/coach die mij kon bijstaan in het versterken van mijn persoonlijke presentatie, om zo een nieuwe carrièrestap te maken. Iemand die iets verder van me afstond om te kijken naar mijn leven, mijn wensen en ambities.

Het is wel lastig om een goede coach te vinden, want er zijn er veelaanbod. Maar de goede reviews van vorige kandidaten op de LinkedInpagina van Richard, besloten om contact met hem te zoeken.

Tijdens de kennismaking, het trainingstraject en vele telefonische contacten, stelde Richard de juiste vragen en beantwoorde de mijne met vastberadenheid. Hij is nuchter, practisch en respectvol in zijn aanpak! Bovendien had hij voor mij als mens een oprechte aandacht!

Mede door Richard heb ik mij versterkt in mijn professionele overkomen bij anderen. Mede door zijn motto, ‘Luisteren is Zilver en Zwijgen is Goud’.

Iedereen die worstelt met, “Hoe presenteer ik mijzelf naar anderen op een professionele manier? Adviseer ik Richard in te schakelen!”
Rene van Engelshoven
Veiligheidskundige MVK


“Onlangs heb ik deelgenomen aan de training Commerciële Ambassadeur. De opzet die door Richard was gekozen heeft er voor gezorgd, dat het snel vertrouwd was en er een informele sfeer was. Hij wist goed in te spelen op mijn persoonlijke aandachtspunten, waardoor ik goed inzicht heb gekregen en ik mijn acquisitie kan verbeteren”
Ronald Millekamp
P&O functionaris bij Regiecentrum Bescherming en Veiligheid (Jeugd- en Gezinsbescherming | Veilig Thuis Friesland)


“Onlangs heb ik deelgenomen aan de training Commerciële Ambassadeur. Richard heeft er voor gezorgd dat dit in een open, informele sfeer heeft kunnen plaatsvinden. Door te luisteren en zich te richten op praktijkvoorbeelden was dit een zeer interactieve training. Hierdoor heb ik goede inzichten gekregen om mijn werk beter uit te kunnen voeren”
Rutger Fonteijne
Teamleader Finance at Bebeka U.A.


“Voor de medewerkers van onze polikliniek cardiologie heeft Richard de Vries een telefoontraining verzorgd.

Het contact was bijzonder prettig en de voorbereiding grondig en effectief. De Richard de Vries communiceert helder en duidelijk.

De training was zeer goed afgestemd op de vraag.

Onze medewerkers waren enthousiast tijdens de training. Ook blijkt dat het geleerde in de praktijk toegepast wordt. Kortom: een zeer effectieve training!”

Brigitta de Vries
Manager Diagnostiek


“Ik heb met heel veel plezier de 1-op-1 Acquisitie training van Richard de Vries gevolgd. Waardoor ik veel geduldiger en zelfverzekerder acquisitie pleeg. Met als resultaat meerdere afspraken bij de klant aan tafel dan voorheen!”

Menno van der Keur
Adviseur | Partner @ MRM professionals | 06 23 106 602 | Industrie, Bouw, Safety, ICT


“Ik heb met veel plezier de individuele training ‘Sneller aan tafel bij interessante klanten door een belscript’ van bedrijfstrainer Richard S.T. de Vries gevolgd.
Het resultaat? Ik bel met meer zelfvertrouwen en succes naar interessante klanten”

Tinus Schonewille
Veiligheidsopleidingen|managementsystemen ISO, VCA|Hogere Veiligheidskundige | 06-19462229


“Richard is een sterke persoonlijkheid kan goed overweg met de mens om hem heen . Hij is doelgericht en toegewijd om jou en je omgeving beter te laten functioneren. Hij heeft mij laten zien dat hij in staat is om te gaan met iemands onzekerheden en “verwende ingeslopen handelingen” en deze onder handen te nemen. Ik raad hem zeer aan – hij zal je niet teleurstellen!”

Maurice Moll
Brand Passion Owner


“Ik heb laatst met Richard S.T. de Vries een werkbespreking gehad over zakelijk netwerken. Tijdens dat gesprek heerste een gezellige maar professionele sfeer waarin ik binnen korte tijd leerde hoe ik mij beter kan kwalificeren in een zakelijk gesprek. Richard had zich goed verdiept in mijn situatie en gaf daardoor praktische adviezen waar ik ook echt mee verder kon. Ik raad een training bij De Vries advies en training aan voor iedereen die zijn zakelijke expressiviteit wil verbeteren”

Maurice van Laar
Java Software Engineer bij Kamer van Koophandel

“Richard heeft mij in korte tijd veel geleerd over telefonische verkoopgesprekken. Gisteren een acquisitiegesprek gehad over de telefoon en mezelf voorgenomen dat ik tijdens het gesprek de deal niet hoef te sluiten. Resultaat is dat ik volgende week bij hun aan tafel zit! Dit dankzij Richards adviezen!”

Sander Veen
Eigenaar TROEF Training & Theater


“Voor Forza Payroll heeft bedrijfstrainer Richard S.T. de Vries een trainingstraject ‘Commerciële Ambassadeurs’ op maat gemaakt. Mede door zijn energieke inzet, enthousiaste betrokkenheid en effectieve samenwerking is een afdeling Zakelijke Afspraken tot stand gekomen. De nieuwe medewerkers zijn na een intensieve bedrijfstraining voortvarend van start gegaan. Zij boeken goede resultaten en zijn daadwerkelijk commercieel ambassadeur van Forza Payroll”

Jeroen Bloemberg
Payroll specialist at Forza Personeelsdiensten B.V.


“Ik heb bij De Vries Advies en Training twee individuele trainingen gevolgd, te weten “Professioneel Presenteren” en “Procesbegeleiding”. De laatste training was gericht op het begeleiden van een brainstormsessie. Richard was enorm betrokken en heeft het traject van begin tot eind begeleid, van de voorbereiding, tussentijds werkoverleg tot aan de uiteindelijke brainstormsessie die ik heb begeleid.

Richard heb ik ervaren als een gedreven en ervaren trainer/coach, die je met zijn deskundigheid (en humor) enorm motiveert en inspireert. Met zijn praktische tips heb ik mijzelf het laatste jaar enorm ontwikkeld, in mijn rol als marketeer sportaccommodaties van de Gemeente Groningen”

Arjen Boekema
Sportmarketeer | Gemeente Groningen | @Sport050 | sportmarketing | citymarketing | sportpromotor | hart voor sport |


“De samenwerking met Richard heeft geleid tot de impuls voor het vinden van mijn persoonlijk succes.

Het beste aan de klus tussen Richard en OTP zit hem in de zelfde energievelden tussen de partijen. De logica is overeenstemmend waardoor een half woord genoeg is binnen de communicatie, wat weer leidt tot snel vakkundig werk. 

Mijn indruk van Richard: 
Richard is een creatief, out-of-the-box en professionele stuiterbal. Tevens is hij een goede sparringspartner die zijn relaties helpt bij zelfontplooiing. Dit is een verborgen gave van Richard dat hem de man maakt voor de job!”

Rik Ruiter
Marketing – Strategy – Digital


“Richard heeft voor Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) een communicatietraining op maat gemaakt. Leidraad voor het trainingsprogramma was de werksituatie van de medewerkers van de afdeling subsidieregelingen. De gespreksvaardigheden van de medewerkers zijn op een hoger plan gekomen door intensieve gesprekken met bedrijfskundige acteurs te oefenen. Met de aangeleerde vaardigheden kunnen de medewerkers beter gesprekken voeren met ondernemers, onze klanten. Met deze training zijn de werkprocessen weer verder geoptimaliseerd. Dit betekent een meerwaarde voor de dienstverlening van SNN”

Henk Emmens
SNN


“Ik heb via mijn netwerk bij LinkedIn Richard aangenomen voor het trainen van ons team het bijspijkeren van onze vaardigheden van telefoongebruik. De training sloot zeer goed aan bij onze behoefte. Theorie voor de basis maar veel oefenen. Juist de persoonlijke aanpak van Richard een mix van humor en scherpe analyses maakt de training tot een succes”

Gerard Poiesz
Creatieve manager voor het behalen van resultaten


“Richard S.T. de Vries is een begenadigd en bevlogen bedrijfstrainer. Hij heeft dankzij jarenlange ervaring, gekoppeld aan commerciële slagkracht, een kundige kijk op mensen en hun talenten. In diverse trainingen, workshops en (netwerk)bijeenkomsten komt dit tot uiting, zowel in ondernemersland als in de overheid. Deelnemers zien vervolgens hun (zelf)vertrouwen en resultaten groeien. Ik werk graag samen met hem en hoop dat nog lang te blijven doen”

Gert Klooster
Senior adviseur | BVNG Advies | Positionering | Presentatie | Training & coaching talent & (top)sport | Netwerk(en)


“I like to recommend Richard S.T de Vries

Especially for the training: Train the Trainer.
This was brought nicely to us ( Management team). Constructive and deep into the subject.
At the moment I take this really into practise by live telephone coaching.
I blend Telesales telemarketing and technical together in a group and give live coaching on best practise with a commercial outcome.
We get straight and constructive feedback and our outbound calls are getting more professional and commercial.
That’s why I like recommend Richard”

Gert-Jan Stegeman
Regional Sales Manager Holland,Belgium


“Het samenwerken met Richard S.T. de Vries is een belevenis. Voor het OTP heeft hij inmiddels meerdere opdrachten met verve uitgevoerd. O.a. een telefoontraining, dagvoorzitter en de training Zakelijk Twitteren. Richard is in staat om de deelnemer in de juiste stand te krijgen: goede voorbereiding typeert hem, evenals dynamiek en zakelijkheid. Daarnaast kan je vreselijk met hem lachen”

Irma Noorbergen
Projectleider | Aanjager | Kwartiermaker | Interim | Zelfstandige


“Richard hebben wij ingehuurd als dagvoorzitter tijdens een unieke ontmoeting tussen onderwijs en bedrijfsleven. Tijdens een vaartocht waarbij onderwijs en bedrijfsleven uit Groningen met elkaar de dialoog aangingen, heeft Richard op een inspirerende, creatieve en kordate manier de ochtend geleid. Zowel in de voorbereiding als in de uitvoering heeft hij laten zien dat hij snel kan schakelen en op een constructieve manier meedenkt met onderwijs, bedrijfsleven én de opdrachtgever. Dit alles doorspekt met een gezonde dosis humor, zakelijke houding en een prikkelende manier om mensen in beweging te zetten. Ik kijk terug op een ludieke, leerzame en energieke ochtend!”

Debby Tohata
manager OTP Groningen


“Het werk-en-wandelgesprek met Richard is een echte aanrader. In een ongedwongen setting (rondje Hoornseplas) bespreek je ideeën, plannen en obstakels die je daarbij tegenkomt. Richard is een goeie luisteraar, maar is ook zeker niet bang om z’n mening te geven en de vinger op de zere plek te leggen. Niet alleen de feedback van een ‘buitenstaander’, maar ook de frisheid van de ‘buitenlucht’ helpen om nieuwe mogelijkheden te zien en ruimte in je hoofd te creëren. Nogmaals; een aanrader. Bedankt!”

Leo Berghuis ► CCD
Social Media & Online Communication Advisor • Logos • Twitterpage Design • Facebook Design • MSZ-Founder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

132 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag