Met belscript altijd een zinnig verhaal en meer kans op opdrachten

  2 651
  Stel je vraag aan Richard tijdens adviesgesprek. Bel 050 314 34 70Het was weer bingo. 2 praktijkvoorbeelden van telefoongesprekken die uit de bocht vliegen. Het gemis van een bel script en regelmatige toetsing op klantvriendelijke gesprekken heeft ernstige gevolgen. Lees. Huiver. Verbaas.
  1. KPN aan de lijn
  Een medewerker van KPN belde en stelde 2 vragen in 1 vraag. “Of ik tevreden was en of ik nog vragen had”. Dat werd een kort gesprek. Ja ik ben tevreden en nee ik heb geen vragen. Einde van het gesprek.
  Maar wat levert een dergelijk telefoongesprek KPN op? Helemaal niets…
  Dat kan natuurlijk anders! Hoe?
  Ik kom bij mijn eerste stokpaardje. Voordat je gaat bellen, bepaal wat het doel is van het zakelijk telefoongesprek. Maak vervolgens een bel script waarbij meteen duidelijk wat het doel is en vraag of het gelegen komt. Dat maakt altijd een vriendelijke en professionele indruk.
  Wat wil je weten? Stel je vraag aan Richard tijdens strategiegesprek. Bel 050 314 34 702. Happy workers aan de lijn
  Bij het reserveren van een trainingsruimte kreeg ik als eerste te maken met een bandje met de welkomsttekst. “Op dit moment zijn onze happy workers in gesprek. Blijft u even wachten, u wordt snel te woord gestaan”.  Dat wilde ik graag. Ik verheugde mij op een blijmoedig gesprek met een happy worker.
  Helaas dat pakte anders uit. De happy worker startte ruw het gesprek door ongeïnteresseerd en luid uitspreken van haar voornaam. En op mijn vragen volgde een bits antwoord. Ik had sterk de indruk dat ik stoorde in drukke werkzaamheden.
  Dat was nog eens een binnenkomer. Er was sprake van contact echter de eerste indruk stemde intens droevig.
  We komen op mijn tweede stokpaardje.
  – Neem regelmatig telefoongesprekken op.
  – Ontdek of de gesprekken klantgericht, klantvriendelijk en professioneel verlopen.
  – Maak daarbij werk van persoonlijke aandachtspunten.
  – Pas deze toe en evalueer regelmatig de vorderingen.
  Wil je begeleiding als ZZP’er, trainer of coach bij telefonische klanten contacten?
  Kan je een aanjager goed gebruiken voor je team?
  Kies uit 2 mogelijkheden!
  Een dienst is erg  populair namelijk de privétraining.

  Een in-company training ook mogelijk.

  Boek hier je privétraining Slim klanten werven door telefonische verkoopBoek hier de krachtige individuele training  Privétraining Slim klanten werven door telefonische verkoop – Met lef en zelfvertrouwen.
  Doel is het boeken van meer afspraken met klanten.

   

   

  Stel hier je vraag over in-company trainingen aan Richard de Vries. Bel 050 314 34 70Voor meer informatie over een IN-COMPANY TRAINING:
  Bel Richard voor direct contact. Telefoon 050 314 34 70
  – Of mail je vraag en ik neem contact op
  Richard de Vries

  2 Berichten

  1. Hallo Richard,

   Ik denk dat de follow-up bij bedrijven van jouw belscript-trainingen de reden zijn dat ik mijn vaste telefoon heb opgezegd en laten afsluiten. Zaten we met z;n vieren aan tafel met ieder de eigen mobiel en ging er een telefoon af. Eerst kwaad kijken naar de kinderen: ‘geen telefoon tijdens het eten’ en dan samen lachen dat het die oude vaste telefoon blijkt te zijn. Vast weer een oude leverancier om tijdens het eten te vragen of we hem al missen. Nou als kiespijn!!! Dat worden dus ultrakorte telefoongesprekken. Gewoon overal NEE op zeggen.
   En mobiel abonnement met onbeperkte belminuten en SMS in combinatie met Whatapp. dan hoef ik geen geld meer uit te geven aan vaste (Voice-IP lijn). Nabellen vind ik het meest irritante dat er is, als ik daar niet om gevraagd heb. als ik een beoordeling heb geschreven en men wil mij om een toelichting vragen, dan heb ik daarmee ingestemd.

  2. Hallo Harm,
   Dat kan maar denk het niet. Juist in een goede voorbereiding hou je rekening op welke tijden je gaat bellen. En daarbij train ik met name bedrijven die zakelijke klanten hebben. Een iets ander verhaal dan het bellen naar consumenten. Ook bij het bellen naar consumenten overigens is een goed bel script aan te bevelen. Motto: een goed verhaal loont altijd.

   P.S. bedankt voor je reactie.

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.