Individuele training Van uitstelgedrag naar bellen naar klanten

Vaak krijg ik de vraag “Hoe ziet een individuele training Van uitstelgedrag naar bellen naar klanten eruit?”.

Een individuele training is persoonlijk. Is doel- en resultaatgericht. In het intakegesprek komt boven water welke gedachten het bellen tegenhouden. En worden de doelen en resultaten vastgesteld.

Veelgestelde vragen zijn:
– Hoe begin ik het gesprek?
– Zit iemand wel op mij te wachten?
– Wanneer begin ik over mijn dienst en wat het kost?

Wat levert het op?
Lees hier een treffende beschrijving van een deelnemer.
“Door het verlies van een grote klus móest ik snel actie ondernemen om weer nieuwe opdrachten te krijgen… en om ondernemers te laten weten wie ik ben en wat ik doe bleef er maar één ding over: (lauw) bellen. Het idee was er wel… “even” een pakkende mail bedenken, en daar achteraan bellen.

Simpel toch?

Nou nee…. als er iets is waar ik een hekel aan heb is het wel ondernemers lastig vallen, ik help ze veel liever …

Via een kennis kwam ik bij Richard terecht, en die leerde me dat het helemaal niet zo erg hoefde te zijn. Omdat we nu niet echt vlak in de buurt wonen hebben we veel op afstand kunnen afspreken en één keer bij hem op kantoor.

Erg fijne gesprekken waar ik veel energie uit heb gekregen, én heb geleerd dat “lauw” bellen helemaal niet zo erg hoeft te zijn. Richard heeft me ook geholpen de mailing op te stellen, zodat het geheel van mail en belactie op elkaar kon sluiten. Fijn dat we veel hebben kunnen oefenen, waarbij Richard afwisselend de afwijzende, de geïnteresseerde, de kritische of de achterdochtige klant speelde.

Uiteindelijk heeft het in ieder geval geresulteerd in een hele mooie grote opdracht en … prospects bellen is nog steeds niet écht “mijn ding”, maar ik lig er niet meer wakker van!”

Een voorstel voor een individuele training bestaat uit de volgende elementen:

Doelen:
. Uitstelgedrag ombuigen naar gestructureerde aanpak van bellen naar klanten.
. Met zelfvertrouwen echt gaan bellen naar klanten.
. Het maken van afspraken met potentiële klanten.

Voorbereiding
. Toewerken naar persoonlijke mailing en telefoon script.

2 Trainingsbijeenkomsten
. 2 bijeenkomsten met een combinatie van trainen en bellen naar klanten.
In een ontspannen sfeer aan de keukentafel in de stad Groningen. Met verse koffie of thee. Waar gelachen gaat worden. En resultaten worden gehaald.

Een variant is de training op afstand als Groningen iets te ver weg is.

2 Telefonische voortgangsgesprekken
. Tot 3 maanden na de training volgen 2 voortgangsgesprekken voor het zetten van de puntjes op de i’s.

Investering
. 312,- (ex btw).
Bij 1 goed gesprek heb je je investering dubbel en dwars terug.

Resultaat
Een deelnemer zag als een berg op om te gaan bellen. De stoute schoenen toch aangetrokken. Het gevolg? Door nu wel te gaan bellen is een hele grote opdracht binnengehaald.

Is bij jou ook actie gewenst?
. Spreek je de persoon- en doelgerichte training je aan?

Neem dan contact mij op! Kom in beweging.
– Je verkoopt in korte tijd meer diensten en producten.

arrow

Ja, ik wil deelnemen aan individuele training Van uitstelgedrag naar bellen naar klanten

 

– “Ik heb met veel plezier de individuele training van bedrijfstrainer Richard S.T. de Vries gevolgd. 
Het resultaat? Ik bel met meer zelfvertrouwen en succes naar interessante klanten”
– “Goede voorbereiding typeert Richard, evenals dynamiek en zakelijkheid.
Daarnaast kan je vreselijk met hem lachen
– “Nog enorm bedankt voor de intense training. Ik heb er heel veel van opgestoken. Gisteren een acquisitiegesprek gehad over de telefoon en mezelf voorgenomen dat ik tijdens het gesprek de deal niet hoef te sluiten. Resultaat is dat ik volgende week bij hun aan tafel zit! Dankzij jouw adviezen!!!”
Wat zeggen deelnemers

 Ja, ik wil sneller in contact met goede klanten doordat ik nu wel de telefoon pak en ga bellen met (potentiële) klanten

30 Dagen 100% ‘Niet-goed-geld-terug’-GARANTIE
Ik heb inmiddels al zoveel mensen getraind dat ik met vertrouwen een 100% “Niet-goed-geld-terug”-Garantie kan geven op deze training. Als je om wat voor reden niet tevreden bent met de resultaten krijg je gewoon je geld terug. Ik wil alleen maar tevreden klanten.
arrow