Hoe vraag je een goede prijs voor zakelijke diensten bij verkoopgesprekken? Gebruik 5 praktisch bewezen adviezen

  0 5817
  Goede prijs voor zakelijke diensten bij verkoopgesprekken? Gebruik 5 praktisch bewezen adviezen Hoe vraag je een goede prijs voor zakelijke diensten bij verkoopgesprekken is een worsteling voor zakelijke dienstverleners.
  Gebruik 5 praktisch bewezen diensten en je voorkomt dat je ver onder de prijs gaat werken.
  Dat is te duur” Of “”geen belangstelling” is een doemscenario voor veel trainers, coaches, financiële dienstverleners, websitebouwers en overige ondernemers in de zakelijke dienstverlening.
  Door een angstige aanpak volgen schadelijke gevolgen voor de geloofwaardigheid van de dienstverlening, omzet en continuïteit van bedrijven.
  Hard op de goede prijs. Wees zacht voor de klant
  De grote valkuil is aardig gevonden te worden en daarom direct in prijs te gaan zakken. Wat volgt is een plezierig gesprek over koetjes en kalfjes. Je hoeft niet in de verdediging noch in de aanval te gaan.
  Nu is de klant blij en jij bent dat ook want je hebt iets verkocht. Pushen heb je niet toegepast. Leuren en zeuren over je zakelijke diensten is achterwege gebleven.
  En wat zeggen die paar euro’s minder… Bij een volgend gesprek komt het vast wel goed. Gaat de klant zeggen “waar moet ik tekenen”.
  Helaas. Dat is hopen tegen beter weten in. Het is voor klanten een automatisme een prijsbezwaar te maken. Een opmerking als “dat is veel te duur” is razendsnel gemaakt.
  Wees hierop bedacht en evalueer ieder gesprek. Bedenk een strategie waarbij je vriendelijk blijft en tegelijkertijd hard blijft op de goede prijs. Blijft de klant vasthoudend dan is het een spel van onderhandelen. Kortom een balans van wat geven en wat nemen.

  Handhaaf goede prijs. Blijf eigen koers bepalen

  Door met alle winden mee te zeilen staat de potentiële klant aan het roer. Natuurlijk dat is verleidelijk. Je hebt een goed gesprek en er is iets verkocht.
  Het gevolg is wel dat je consequent onder de prijs werkt die je voor ogen had. Het naar de klant een verkeerd signaal is. Bij iedere opmerking is je standaard reactie dat je gaat zakken in prijs.
  In feite zeg je dan en nu citeer ik vrij Jos Burgers. “Ja beste klant. Ik dacht ik vraag maar wat en als je akkoord gaat is dat prima. Ga je niet daarmee akkoord dan is dat jammer voor mij”. Zo riekt het bijna naar belazeren.
  In feite doe je maar wat. Dat is jammer. Dat is op termijn niet prettig zakendoen. Daarmee doe je jezelf tekort.
  Dat kan echt anders. Hoe anders?
  Dat beschrijf ik in 5 praktisch bewezen adviezen. Pas 1 of meerdere adviezen toe. Doe er je voordeel mee!
  N.B. is direct actie vereist? Wil je in korte tijd goede prijzen en daarmee meer omzet halen. Boek dan hier een vrijblijvend, telefonisch strategiegesprek.

  Klik hier. Boek een vrijblijvend, telefonisch strategiegesprek. Kom in actie. Bereik resultaten
  Bereik door 5 adviezen goede prijs voor zakelijke dienstverlening
  Het vergt lef en moed vast te houden aan je prijs van je zakelijk diensten.
  Een vuistregel op voorhand. Wil de klant absoluut zakken in prijs dan pas je je dienstverlening aan. Kwestie van geven en nemen.
  De 5 adviezen geven je een psychologische steun het verkoopgesprek plezierig en zakelijk te laten verlopen.
  Advies 1 Voorkom discussie bij prijsbezwaren
  Vaak is de standaardreactie van veel zakelijke dienstverleners direct in de verdediging te schieten. De klant te overladen met argumenten waarom het toch echt een redelijke prijs is. Het gevolg is een zinloze en onredelijke discussie. Dat is jammer. In 9 van de 10 gevallen heb je daarmee een verloren zaak te pakken.
  Stel een tegenvraag en vraag waarop de klant zijn opmerking baseert dat je veel te duur bent. Ga daarna praten over de argumenten van de klant. Neem hiervoor de tijd. Voorkom te snelle conclusies en achterhaal of het genoemde bezwaar wel het echte bezwaar is. In vakjargon “wat is de vraag achter de vraag”.
  Verbaas je over de verhalen achter de bezwaren. Het is een persoonlijke kwestie waarbij de klant ergernissen en klachten van soms wel 5 jaar of langer geleden boven water weet te halen. Ga je hieraan voorbij en blijf je hameren op je eigen verhaal dan kom je pusherig over. Voelt de klant zich niet gehoord en begrepen en ontspoort het verkoopgesprek.
  Kortom: stel een tegenvraag. Luister en laat blijken dat je de klant begrepen hebt en ga verder met het verkoopgesprek.
  Advies 2 “Prijs is een gevoel”
  Veel baat heb ik gehad aan de YouTube film Geef nooit korting’ van Jos Burgers.  Op treffende wijze gaat hij in op de psychologie rondom prijs. “Prijs is een gevoel”.  En “klanten zijn bereid een faire prijs te betalen, maar weten niet altijd wat fair is”.
  Daar is een uitdagende taak voor je weggelegd. Geef, indien nodig, een bondige uitleg over je prijs. Focus op de voordelen van de klant als hij gebruik maakt van je zakelijke diensten. Voorkom een overkill aan informatie. Focus je vooral op wat de klant gaat ervaren. Wat ten opzichte van de huidige situatie beter wordt voor de klant.
  Hoe vraag je een goede prijs voor zakelijke diensten bij verkoopgesprekken? Gebruik 5 praktisch bewezen adviezen

  Advies 3 Blijf kalm en overtuigd van je aanbod
  In het verkoopgesprek komen vaardigheden als kalmte en overtuigingskracht om de hoek kijken. Ga zeker, en dat is lastig, niet in de aanval noch in de verdediging. Je kan beginnen met te zeggen “ja ik kan me voorstellen, het is een hele prijs. U krijgt daarvoor … “.
  Geef goede argumenten die betrekking hebben op de wensen en van de klant. Maak duidelijk wat echt beter gaat bij de klant als hij gebruik maakt van je diensten.
  Advies 4 Laat een stilte vallen
  Laat een stilte vallen en laat als eerste de klant reageren. Dit is de weg naar een commerciële dialoog en voorkomt een ‘welles nietes spelletje’. Dat vergt lef en geduld.
  Oefen dat zo vaak mogelijk. De spanning wordt vanzelf minder en de resultaten beter. Zowel voor de sfeer in het verkoopgesprek als het bereiken van goede prijzen.
  Advies 5 Gebruik L.S.D.D.
  Het blijft een kwestie van alert reageren. Wat helpt bij een verkoopgesprek is de L.S.D.D. vuistregel. Je gaat actief luisteren, geeft een samenvatting, vraagt door en pakt dan door.
  Controleer altijd of je de klant echt goed begrepen hebt. Dan en dan alleen heb je kans op goede prijzen.

  Conclusie
  Door kalm en weloverwogen te reageren op de veelgehoorde opmerkingen “je bent te duur” en “geen belangstelling” ga je een commerciële dialoog met de potentiële klant aan. Gebruik de 5 praktisch bewezen adviezen. Dat levert alleen maar winnaars op. En heel belangrijk goede prijzen.
  Wil je in korte tijd grote stappen maken in je verkoopgesprekken? Goede prijzen realiseren. Investeer in je verkoopgesprekken. Klik HIER. Kies voor VIP Verkoop training!
  Dit zeggen deelnemers
  Ik heb met heel veel plezier de verkoop training van Richard de Vries gevolgd. Waardoor ik veel geduldiger en zelfverzekerder acquisitie pleeg. Met als resultaat meerdere afspraken bij de klant aan tafel dan voorheen!
  Onlangs heb ik een training verkooptechnieken gevolgd bij Richard. Ik kan hem van harte aanbevelen, wanneer u meer profijt wilt halen uit acquisitie
  Richard heeft er voor gezorgd dat de training in een open, informele sfeer heeft kunnen plaatsvinden. Door te luisteren en zich te richten op praktijkvoorbeelden was dit een zeer interactieve training
  Wil je meer weten over de vele trainingsmogelijkheden? Voor jezelf of samen met je collega’s?

  Klik hier. Boek een vrijblijvend, telefonisch strategiegesprek. Kom in actie. Bereik resultaten
   

  Geen berichten

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.