Ga toch bloggen!

  0 1993

  Waarom gaan bloggen?
  Om met de deur in huis te vallen. Waarom niet!? In deze blog geef ik kernachtig aan wat de voordelen zijn van bedrijfsblogs. Met daarbij drie adviezen die het schrijven van je blogs makkelijker maken.

  Het visitekaartje dag in dag uit
  Een blog is dag in dag uit het visitekaartje van je bedrijf. Je benut een goede kans je te profileren als ondernemer met zijn diensten en producten. Hoe? Door meer te vertellen over je drijfveren en je enthousiasme over je diensten en je producten. Door in te gaan op vragen van klanten. Door (potentiële) over actuele ontwikkelingen te informeren.

  Het is een zaak van gewoon doen
  Sommige ondernemers vinden het prettig te bloggen en sommige ondernemers zien alleen maar apen en beren op de weg. Dat kan. Uiteraard. Ieder moet doen waar hij goed in is en plezier aan heeft. Feit is wel dat als je hebt leren praten, je zeker blogs kan leren schrijven.

  Hierbij 3 adviezen die ‘koudwatervrees’ bij je doen afnemen:

  1. Denk voordat je gaat schrijven
  Gebruik de O.D.I.L. regel:
  – O staat voor onderwerp.
  – D staat voor doel.
  – I staat voor invalshoek.
  – L staat voor lezer of lezersgroepen.

  2. Kies voor een opvallende titel van je artikel
  Even geen inspiratie? Oriënteer je dan eens bij DeOndernemer bij blogs. Uit eigen ervaring weet ik dat je artikel dan veel meer aandacht krijgt. Ik had voor een artikelals titel bedacht ‘Praat minder. Luister meer’. De redactie van de DeOndernemer kwam met de veelzeggende titelVerkoper moet aan LSD.

  3. Schrijven is schrappen
  Schrijven is schrappen. Vertel niet alles. Voorkom details. Hanteer W.H.I.D.A.: de lezer maakt continu razendsnel de afweging  ‘Wat Heb Ik Daar Aan’.

  Moraal van het verhaal
  Ik hanteer het motto van communicatiespecialist Gert Klooster “schrijven is spelen met taal”. Ga ermee aan de slag. Onderneem, pardon schrijf, en je wordt vanzelf handiger in het schrijven van bedrijfsblogs.

  Geen berichten

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.