7 adviezen voor meer grip op twijfelende klanten bij telefonische verkoopgesprekken

  0 403
  Boek een afspraak voor vrijblijvend, telefonisch adviesgesprek. Bel Richard de Vries. Telefoon 050 314 34 707 adviezen voor meer grip op twijfelende klanten bij telefonische verkoopgesprekken.
  Fundament van de 7 adviezen zijn mijn 1000-den gesprekken van de afgelopen 29 jaar. Met klanten van uiteenlopende organisaties en bedrijven.
  Laat ik beginnen met een enorm cliché: het draait om de juiste mindset.
  Kortweg de houding die maakt dat je doorgaat hoe onbeleefd of hoe twijfelend de klanten ook zijn.
  Een voorbeeld?
  Als je niet weet of je een man of een vrouw aan de lijn krijgt start je het gesprek met “spreek ik met mevrouw of meneer?” De potentiële klant had ik, door vertraging op de lijn, nog niet gehoord maar was meteen ‘not amused’. “Als u niet weet dat ik een vrouw ben beëindig ik nu meteen het gesprek“. Tuut. Tuut. Tuut.
  Of de klant waar je een prima gesprek mee hebt, maar deze kan maar geen besluit nemen…
  Weet kortom waar je aan begint als je bezig gaat met telefonische verkoopgesprekken. Je krijgt mensen in alle rangen en standen aan de lijn.
  Boek afspraak voor gratis telefonisch adviesgesprek. Bel Richard de Vries. Telefoon 050 314 34 70Advies 1 Blijf opgewekt. Het leven is niet voor iedereen een feestje

  Weet dat het bellen bij een aantal mensen in een kwaad daglicht staat. Dat levert opmerkelijke reacties op. Het is de kunst je hierdoor niet te laten ‘lijden’ en vrolijk het volgende gesprek aan te gaan. Dat is soms lastig. Een korte time-out helpt om voort te gaan.
  Advies 2 Maak direct duidelijk waar je voor belt en vraag of het gelegen komt
  Maak direct een vriendelijke en professionele indruk door duidelijk te maken waarom je belt en of het gelegen komt. Dat voorkomt in 90% gevallen een geïrriteerde indruk bij de potentiële klant.
  Advies 3 Bel script onder ogen

  Ieder telefonisch verkoopgesprek kent 4 fasen. Dat zijn achtereenvolgens de Attentie-, Analyse-, Aanbod-  en Afsluitfase.
  In het bel script staan de belangrijkste vragen en opmerkingen die je helpen een commercieel verantwoorde koers te varen. Met een bel script onder ogen heb je een uitstekende gids om het grillig pad van het telefonisch verkoopgesprek te doorlopen.
  Wil je direct actief aan de slag! Dat kan. Boek bij Richard de Vries een vrijblijvend, telefonisch strategiegesprek over je wensen, ideeën en vragen voor bel acties

   

  Advies 4 Inventariseer veelgehoorde bezwaren

  Na een aantal gesprekken krijg je goed inzicht in de veelgehoorde bezwaren. Maak hier een lijst van en ga in overleg met je collega’s om na te gaan hoe je van een bezwaar een kans maakt. Dat is een doorlopende actie met als groot voordeel dat je alert blijft.
  Advies 5 Luister naar opgenomen telefoongesprekken

  Een krachtig middel waarbij je snel inzicht krijgt of alle 4 fasen aan bod komen. Hoe persoonlijk en overtuigend je verkoopargumenten aansluiten bij de klant. Waar kleine veranderingen noodzakelijk zijn en heel vaak direct een beter resultaat opleveren bij toekomstige gesprekken.
  Advies 6 Positieve en realistische mindset

  Jij bent voor een heel groot gedeelte verantwoordelijk voor het behalen van resultaten. Soms speelt de wet van Murphy een rol en gaat alles fout wat maar fout kan gaan. Dat is klo.. . maar het loont om door te zetten. Je te richten op zaken in het commercieel telefoongesprek wat wel goed gaat.
  Lastig? Zeker. Doorzetten. Loont.
  Advies 7 Gebruik aansprekende voorbeelden

  Het komt vaak voor dat de klant reageert met “u bent veel te duur?“. Het is dan zaak te achterhalen waarop de klant dit baseert. Vaak blijkt dat het gezegde opdoet dat is appels met peren vergelijken. Mijn favoriete statement is dan na een korte uitleg laten we appels met appels vergelijken.
  Wil je dus vooruitgang realiseren bij telefonische verkoopgesprekken?
  – In minder tijd meer omzet.
  – Investeren in persoonlijke ontwikkeling.
  – Groei van je bedrijf.
  Boek hier privétraining Slim klanten werven door telefonische verkoop

  Hier een voorbeeld wat het een bedrijf heeft opgeleverd
  Voor ons bedrijf heeft trainer Richard S.T. de Vries een trainingstraject ‘Telefonische Verkoop’ op maat gemaakt. Mede door zijn energieke inzet, enthousiaste betrokkenheid en effectieve samenwerking is een afdeling Zakelijke Afspraken tot stand gekomen. De nieuwe medewerkers zijn na een intensieve bedrijfstraining voortvarend van start gegaan. Zij boeken goede resultaten en zijn daadwerkelijk commercieel ambassadeur van ons bedrijf
  Veel succes met telefonische verkoopgesprekken.
  Uiteraard. Voor vragen over je specifieke situatie.
  Aarzel niet. Een beller is sneller.
  Bel Richard de Vries. Telefoon 050 314 34 70.

  Geen berichten

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.