404 - Pagina niet gevonden
Sorry, deze pagina is niet gevonden
U kunt gaan naar de Homepagina

Onze laatste berichten

  0 8
  Ergernissen
  In ieder team spelen zaken onder en boven de oppervlakte. Het heimelijk kritiek geven op een beslissing van een leidinggevende bij de koffieautomaat. Tijdens de pauze het uiten van ergernissen over het irritant gedrag van een luidruchtige collega aan de telefoon. Geen wereldschokkende zaken maar tegelijkertijd een bron van ergernis. Het geven van feedback lijkt dan de oplossing om veenbranden te voorkomen.
  Herkenbaar?
  In theorie makkelijk. In de praktijk een taak waar velen als een (ijs)berg tegen opzien. Het omwille van de sfeer de ergernissen voor zich houden en het opkroppen. Zeker in hiërarchische organisaties duurt het lang voordat een persoonlijke grens wordt getrokken. Waar onzekerheid is over zijn positie en zijn baan. Het geven van feedback is dan een brug te ver.
  Onpartijdig
  Door het inschakelen van een onafhankelijke derde kan veel bereikt worden. Deze derde is niet ‘historisch’ belast en ziet met frisse blik naar de communicatie tussen collega’s en tussen collega’s en leidinggevende. In mijn rol als onafhankelijke derde maak ik vaak gebruik van het Waarden- en Normenmethodiek. Het is een spelvorm waarbij in korte tijd wat onder de oppervlakte leeft, boven water komt. Het is een eerste stap naar heldere communicatie en het leren durven geven van feedback.
  Ik ben benieuwd hoe jij feedback geeft binnen je team aan collega’s en leidinggevende!
  Geef je reactie onder dit blog ter lering voor anderen.
  Hartelijke groet,
  Richard de Vries
  P.S.
  Wil jij met je team aan de slag met het Waarden- en Normenspel?
  Klik dan HIER. Ik neem contact met je op.
  Download PDF

   0 2920
   Eerste wet elevator pitch: “Vertel enthousiast een verhaal. Of hou anders je mond”
   Een van de belangrijkste marketinginstrumenten van een ondernemer is zijn elevator pitch oftewel zijn marketingboodschap in ongeveer 30 seconden. Waarom ongeveer 30 seconden? Het motiveert je goed na te denken over je bijzondere diensten en/of producten.

   Download PDF

    0 628
    Reactie lezers
    – “Echt een interessant artikel
    – “Dit werkt thuis ook…
    Een klant is net een echt mens. Wil graag gezien en gehoord worden. Een uitdaging voor bedrijven. Waarom? Waar het vaak aan ontbreekt is echt actief luisteren in gesprekken met klanten. Lees in dit blog wat dat aan problemen gaat opleveren. Wat de consequenties zijn. En hoe klanten gelukkig worden door medewerkers die echt luisteren.
    Of je een goede luisteraar bent kan je ontdekken door een test van Manfred Kets de Vries. Deze test vindt je op het einde van dit blog.

    Download PDF

     0 382
     notepad-entrepreneurTelefonische verkoop is voor veel mensen een bedrijfsactiviteit die laag op de ‘to do’ lijst staat. Op de vraag waarom hoor ik van deelnemers de volgende 2 argumenten. “Potentiële klanten hebben geen tijd”. En “Klanten zijn niet te bereiken”. Kortom hoe zo bellen naar potentiële klanten? Een heilloze weg!
     In dit blog geef ik praktisch bewezen argumenten van de voordelen van een belscript bij het bellen naar klanten.

     Download PDF

      0 560
      Het bellen naar interessante klanten heeft een slecht imago. De algemene opinie is dat het uit de tijd is omdat het niets oplevert. Lees in deze blog wat de redenen zijn waarom veel belacties naar klanten mislukken. Hoe je door het vermijden van 1 fout je positief gaat onderscheiden van anderen. Je kansen gaat benutten die anderen laten liggen.

      Download PDF

       0 535
       Reactie lezer “Mooi en goed verwoord Richard!
       Ben je bezig met het organiseren van een workshop? Dan sta je voor een uitdagende klus met veel details die een workshop kunnen maken of breken. Denk bijvoorbeeld het aan de praat krijgen van een laptop en beamer.
       Wil je gedegen en zorgeloos een workshop ontwikkelen? Maak dan gebruik van 7 de adviezen in de blog. Het resultaat? De deelnemers gaan met een glimlach anderen vertellen over je workshop.
       Aan de basis van deze adviezen staat mijn jarenlange ervaring (lees blunders en successen) met het organiseren van workshops.
       Nieuwsgierig naar de adviezen?

       Download PDF