Door 7 tips meer grip op telefonische verkoopgesprekken

  0 114
  Op basis van duizenden gesprekken heb ik de nodige ervaring opgedaan om meer grip op telefonische verkoopgesprekken te krijgen. Conclusie. Het draait om de juiste mindset, doorzettingsvermogen en immuun zijn voor ‘lastig’ gedrag.
  Een voorbeeld? Als je niet weet of je een man of een vrouw aan de lijn krijgt, start je het gesprek met “spreek ik met mevrouw of meneer?” De potentiële klant had nog niets gezegd maar was ‘not amused’. “Als u niet weet dat ik een vrouw ben beëindig ik nu meteen het gesprek”. Tuut. Tuut. Tuut.
  Om beslagen ten ijs te komen staan in dit blog 7 tips.  Het geeft houvast bij gesprekken met klanten van alle rangen en standen. Soms met een zonnig humeur soms met een enorm chagrijn.

  Tip 1 Blijf opgewekt

  Weet dat het bellen bij een aantal mensen in een kwaad daglicht staat. Dat levert opmerkelijke reacties op. Zeker als je niet in gesprek komt of stekelige reacties volgen. Het is de kunst gefocust te blijven en vrolijk het volgende gesprek aan te gaan. Dat is soms lastig. Een korte time-out helpt om door te gaan.
  Tip 2 Zeg waar je voor belt en vraag of het gelegen komt 
  Maak een professionele indruk door duidelijk te maken waarom je belt en of het gelegen komt. Dat voorkomt in bijna 90% gevallen een geïrriteerde indruk bij de potentiële klant.
  Tip 3 Bel script paraat 
  Ieder telefonisch verkoopgesprek kent 4 fasen. Dat zijn de Attentie-, Analyse-, Aanbod-  en Afsluitfase.
  In het bel script staan de belangrijkste vragen en opmerkingen bij iedere fase. Het helpt een commercieel verantwoorde koers te varen.
  Tip 4 Analyseer veelgehoorde bezwaren
  Na een aantal gesprekken krijg je inzicht in de veelgehoorde bezwaren. Maak een lijst van bezwaren en bedenk effectieve antwoorden en voorbeelden. Dat is een doorlopende actie met als voordeel dat je grip krijgt op je verkoopgesprek.
  Tip 5 Neem telefoongesprekken op 
  Luisteren naar gesprekken geeft inzicht of alle 4 fasen voldoende in het verkoopgesprek aan bod komen. Of je verkoopargumenten effectief aansluiten bij de klant en of veranderingen noodzakelijk zijn.
  Tip 6 Positieve en realistische mindset 
  Jij bent voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor het behalen van resultaten. Soms speelt de wet van Murphy een rol en gaat alles fout wat maar fout kan gaan. Dat is klo.. maar het loont door te zetten. Je te richten op zaken in het commercieel telefoongesprek wat wel goed gaat. Lastig? Zeker. Doorzetten. Loont.
  Tip 7 Gebruik aansprekende gezegden 
  Het komt vaak voor dat de klant reageert met “u bent veel te duur?”. Het is essentieel te achterhalen waarop de klant dit baseert. Vaak is de informatie van de klant ´appels met peren´ vergelijken. Mijn favoriete statement is dan “laten we appels met appels”  vergelijken.
  Moraal van dit verhaal
  Het is meer opstaan dan vallen. Leer van ieder telefoongesprek en ga zelfbewust op termijn goede resultaten gaan halen. Bedenk. Een goede beller is sneller.
  Hulp nodig?
  In theorie is het je duidelijk. Maar zie je als een berg tegenop echt te bellen naar klanten?
  Geen nood! Neem contact met me op.  We gaan ontdekken hoe nu wel actie te ondernemen. Veel deelnemers zijn je al voorgegaan.
  Wat zeggen deelnemers:
  – “Ik heb met veel plezier de individuele training ‘Sneller aan tafel bij interessante klanten door een bel script’ van bedrijfstrainer Richard S.T. de Vries gevolgd. Het resultaat? Ik bel met meer zelfvertrouwen en succes naar interessante klanten”

   

  – “Nog enorm bedankt voor de intense training. Ik heb er heel veel van opgestoken. Gisteren een acquisitiegesprek gehad over de telefoon en mezelf voorgenomen dat ik tijdens het gesprek de deal niet hoef te sluiten. Resultaat is dat ik volgende week bij hun aan tafel zit! Dankzij jouw adviezen!!!”
  Contact
  – Bel voor direct contact 050 314 34 70.
  – Of mail naar info@devries-adviesentraining.com
  Hartelijke groet,
  Richard de Vries
  Download PDF

  Geen berichten

  Laat een bericht achter