De kracht van focus voor een positief resultaat

  0 81
  Van Henry Ford is het citaat “Als je denkt dat je iets kunt of je denkt dat je iets niet kunt, dan heb je gelijk”. Het mooie van zijn constatering is dat het heden ten dage nog steeds opgaat.
  Een voorbeeld. Ik ben als coach gevraagd deelnemers te begeleiden die klanten bellen en te vragen hun contract te gaan verlengen.
  Kritische klanten
  De ene groep deelnemers is nu nog van mening dat verlenging onmogelijk is. De klanten hebben zich immers via Internet opgegeven en weten donders goed wat goed voor ze is. Deze ‘kritische’ klanten bepalen zelf wel of ze hun contract willen verlengen of niet.

  Oriënteren
  De andere groep deelnemers neemt de vanzelfsprekende houding aan dat klanten uiteraard willen blijven. Waarom oriënteren als je al klant bent?
  Kaas van het brood
  Het resultaat? De groep deelnemers die twijfelt aan de bel actie, heeft korte gesprekken en laat zich zich snel de kaas van het brood eten. Het gevolg: weinig klanten blijven klant. De groep deelnemers die er zonder meer van uit gaat dat klanten klant willen blijven, behouden meer klanten.
  Mindset
  De conclusie? Mindset en focus spelen een grote rol bij het bereiken van resultaten. De ene groep fixeert zich bij voorbaat op een negatief resultaat en de andere groep gaat ontspannen het gesprek in en verkent meer de mogelijkheden.
  Uitdaging
  Voor mij als coach is het de uitdaging de deelnemers ontspannen laten bellen met een realistische mindset. Door het zetten van kleine stappen worden goede resultaten bereikt.

  Ja, ik wil sparren over persoonlijke verkoop

  privacy Privacy hebben wij hoog in het vaandel staan. Spammen is uit den boze

  Download PDF

  Geen berichten

  Laat een bericht achter