Blijf met een bel script regisseur over je commercieel telefoongesprek

  0 115
  Komt je dit bekend voor?
  Bij telefoongesprekken dicteert de klant het gesprek en bereik je nauwelijks je doel. Je mailt bijna altijd, omdat je steeds meer opziet tegen telefoongesprekken met klanten. Je mist kansen omdat je niet in actie komt. Zelfs in situaties waarbij anderen je hebben aanbevolen. Je verliest hierdoor euro’s en dat is een slechte zaak.
  In dit blog tips om met groeiend zelfvertrouwen de telefoon te pakken.

  Verplaatsen in de klant
  Een goede voorbereiding is het halve werk. Door het ontwikkelen van een bel script ben je op de goede weg. Je bepaalt wat je met commerciële telefoongesprekken wilt bereiken. Je verplaatst je in de klant en weet in 1 zin beeldend te verwoorden wat de voordelen zijn met jou in gesprek te gaan.
  Bijschaven
  Een bel script moet je continu bijschaven. Ben je van mening dat je een helder script hebt gemaakt, dan is het een zaak van uitproberen. Ga oefenen met een collega en neem het telefoongesprek op. Door deze aanpak ontdek je of het bel script  en je aanbod voor klanten duidelijk is.
  Goede eerste indruk
  Loopt het nog niet helemaal lekker? Vaak blijkt dat een tweede oefenronde noodzakelijk is. Misschien zelfs wel een derde oefenronde voordat je zonder haperen en met zelfvertrouwen commerciële telefoongesprekken ‘de baas’ bent.
  Kies voor deze aanpak en je maakt een goede eerste indruk.
  Verschillende fasen
  Een commercieel telefoongesprek kent een aantal terugkerende fasen.
  Het begint met de eerste indruk: stel jezelf en het bedrijf voor, geef het commerciële doel van het gesprek en vraag of j gelegen belt.
  Daarna volgt de analysefase en onderzoek je of je de klant verder kunt helpen.
  Routekaart
  Tenslotte koers je aan op een gesprek of op een aanbod (als dat commercieel gezien interessant is).
  Het bel script is in die zin een route kaart waarbij een aantal richtinggevende vragen je leiden door het gesprek.
  In het begin heb je de neiging om sterk vast te houden aan de vragen in het script, maar op termijn zul je zien dat je die meer los durft te laten. Je hebt je dan je bel script eigen gemaakt.
  Blijven luisteren
  Het is aan te raden om te blijven luisteren van commerciële telefoongesprekken. Je komt er snel achter wat beter kan, waardoor de gesprekken aan commerciële slagkracht zullen winnen.
  Wil je de regisseur blijven over je commerciële telefoongesprekken? Dan is een bel script zonder meer aan te bevelen.
  P.S.
  Worstel je met het maken van een persoonlijke en professionele bel script?
  Na het volgen van de individuele training ‘Met professionele voorbereiding meer afspraken met klanten‘ werk je effectief met een bel script wat resultaten gaat opleveren.

  Meer opdrachten door goede afspraken! Kom sneller in contact met interessante klanten door een effectief en persoonlijk bel script

  Een beller is sneller

  privacy Privacy hebben wij hoog in het vaandel staan. Spammen is bij ons uit den boze

  Hartelijke groet,

  Richard de Vries

  Download PDF

  Geen berichten

  Laat een bericht achter