De 4 geheimen van een ijzersterke elevator pitch

  0 140
  Een elevator pitch is reuze handig bij netwerk-, sollicitatie- en verkoopgesprekken. Binnen 60 seconden heeft de ander een goed beeld van je kennis, ervaring en kwaliteiten.
  Een ijzersterke elevator pitch is de overtreffende trap. Bij deze pitch begrijpt de ander wat je doet, kan het navertellen en doorvertellen. Een ezelsbruggetjes is B.OD: je elevator pitch is te Begrijpen, te Onthouden en Door te vertellen.
  Voor je een ijzersterke elevator pitch eenmaal in de vingers hebt, is het hard en slim werken. In deze blog lees je de 4 geheimen van een ijzersterke elevator pitch.

  1. Jip en Janneke taal
  Hanteer Jip en Janneke taal. Maak duidelijk wat je doet en vooral wat voor (psychologische) voordelen dat voor een ander heeft. Speel bewust in op W.H.I.D.A.. Geef altijd antwoord op de vraag die de ander onbewust stelt: wat heb ik daaraan? Het is sterk aan te raden vakjargon achterwege te laten. Het vertellen van een verhaal met persoonlijke betrokkenheid en emotie brengt wat teweeg bij de ander.
  2. Actualiteit
  Betrek bij je verhaal actuele gebeurtenissen of opvallende zaken. Geef in je verhaal een beschrijving die tot de verbeelding spreekt. Dit maakt het voor de ander gemakkelijk je verhaal na te vertellen.
  3. Less is more
  Vat je verhaal in 1 kernachtige zin samen. Een zin die gemakkelijk blijft hangen. Dit betekent dat je verhaal gemakkelijk na te vertellen valt. Vuistregel is daarbij “less is more”.
  4 Ander centraal
  Het vierde geheim is ontnuchterd. Mensen zijn niet geïnteresseerd in je verhaal. Ze willen vooral weten hoe je hen of anderen gaat helpen en hoe je bij gaat dragen aan het bereiken van doelen van anderen. Houd dat in de gaten en je komt sneller in het vizier van de ander.
  Al met al is het geen raketwetenschap. Het blijft een geval van blijven schaven aan je elevator pitch. Een tip: laat je pitch regelmatig horen om te ontdekken of hij ijzersterk is.
  P.S.
  Kan je enig hulp goed gebruiken voor je persoonlijke, ijzersterke elevator pitch?

  Kijk dan bij de individuele training:

  Maak altijd een goede eerste indruk! Met persoonlijke en professionele elevator pitch altijd een goed verhaal

  privacy Privacy staat hoog in ons vaandel. Spammen is uit den boze

  Download PDF

  Geen berichten

  Laat een bericht achter